ENGLEZIMA SAMO TRIKOLORI U GLAVI! Foden: Okrećemo se Francuskoj koja je do sada najviše pokazala
Foto: Profimedia

KATAR 2022

ENGLEZIMA SAMO TRIKOLORI U GLAVI! Foden: Okrećemo se Francuskoj koja je do sada najviše pokazala

Mundijal 2022 -

Engleski fudbalski reprezentativac Fil Foden rekao je da će ekipa kratko proslaviti večerašnji plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva i početi pripreme za duel sa Francuskom, za koju je naveo da je do sada najviše pokazala na turniru.

"Večeras ćemo proslaviti, ali radi se o nokaut fazi i moramo da se oporavimo i razmišljamo o narednom protivniku. Biće teško", rekao je Foden za ITV, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaleri Engleske plasirali su se večeras u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su u osmini finala pobedili Senegal sa 3:0.

Engleska je povela u 38. minutu golom Džordana Hendersona, a prednost je udvostručio kapiten Hari Kejn u trećem minutu nadoknade vremena prvog poluvremena. Konačan rezultat postavio je Bukajo Saka pogotkom u 57. minutu.

Engleska će naredne subote igrati u četvrtfinalu protiv branioca titule selekcije Francuske.

"Do sada mi izgledaju kao najjača ekipa na turniru. Svakodnevno podržavamo jedan drugoga i verujemo u sebe", naveo je Foden.

Njegov saigrač Džud Belingem večeras je bio jedan od najboljih na terenu.

"Neću mnogo da ga hvalim pošto je još mlad, ali on je jedan od najtalentovanijih fudbalera koje sam video. Nema slabosti u njegovoj igri. Mislim da će biti najbolji vezni igrač na svetu", ocenio je Foden.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track