NESTVARNA PRIČA IZA KONTROVERZNOG GOLA NA SP: Sudbina se poigrala sa dvojicom fudbalera, CEO SVET je pričao o pogotku Špancima!
Foto: Profimedia

LUDO!

NESTVARNA PRIČA IZA KONTROVERZNOG GOLA NA SP: Sudbina se poigrala sa dvojicom fudbalera, CEO SVET je pričao o pogotku Špancima!

Mundijal 2022 -

Fudbalska reprezentacija Japana poražena je posle penala od selekcije Hrvatske, ali je uprkos tome na ovom Mundijalu ostavila odličan utisak.

Japan, Hrvatska
foto: Profimedia

Fantastični Japanci su grupu E završili kao prvoplasirana ekipa zahvaljujući velikim pobedama protiv Nemačke i Španije.

Posebno se priča o susretu protiv Španaca (2:1) i pogotku Aoa Tanake kojim je azijska ekipa stigla do preokreta.

Tanaka je u 51. minutu bio strelac drugog gola za Japan na tom meču i to nakon asistencije Kaorua Mitome.

Mitoma je stigao loptu u poslednjem trenutku, a mnogi su ubeđeni da je ona izašla u gol aut. Uspeo je da pošalje loptu ka golu Španije, a tamo je Tanaka imao lak zadatak.

Japan
foto: Printscreen

Priča Tanake i Mitome je fantastična, a malo ko ju je znao.

Njih dvojica se poznaju još od školske klupe, pošto su pohađali istu školu.

Kao mladi fudbaleri su sanjali da će jednog dana da predstavljaju Japan na Svetskom prvenstvu, a sudbina je želela da baš njih dvojica budu zaslužni za kontroverzni pogodak.

Obojica su išli u osnovnu školu Saginuma u Kavasakiju, a kada su imali 13 godina u školski godišnjak su napisali će jednog dana kao fudbaleri učiniti Japan ponosnim.

"Kaoru je za mene poput starijeg brata, neko kome sam se oduvek divio. Zato sam mu verovao u trenutku kad su svi mislili da će lopta da napusti teren. Znao sam da će trčati do kraja. Igrali smo fudbal zajedno kad smo bili deca, a sad smo zajedno na najvećoj pozornici", rekao je Tanaka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track