GOLMAN HRVATSKE POSLE PENALA: Najveći trenutak u mojoj karijeri
Foto: Profimedia

KATAR 2022

GOLMAN HRVATSKE POSLE PENALA: Najveći trenutak u mojoj karijeri

Mundijal 2022 -

Golman hrvatske fudbalske reprezentacije Dominik Livaković, koji je odbranio tri penala protiv Japana u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva, rekao je da je to najveći trenutak njegove karijere.

"Izuzetan je osećaj. Hvala bogu da se dobro završilo. Visoko su pritiskali od početka meča, što je bilo teško. To je najveći trenutak u mojoj karijeri", rekao je Livaković posle utakmice za državnu televiziju.

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle jedanaesteraca pobedila Japan sa 3:1, nakon što je u regularnom delu utakmice i posle produžetaka rezultat bio nerešen 1:1.

Livaković je odbranio tri penala i jedan je od najzaslužnijih što se Hrvatska treći put plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Njegov saigrač Nikola Vlašić rekao je da je izvodjenje jedanaesteraca sastavni deo fudbala.

"Naterali su nas da se mučimo, ali mi smo to znali. Nisu slučajno pobedili Nemačku i Španiju. Znali smo njihove prednosti i mane. Dominirali smo. Penali su sastavni deo fudbala. Ja sam zadovoljan. Imali smo više šansi i verujem da je trebalo da pobedimo (pre izvodjenja penala)", naveo je Vlašić.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela Brazila i Južne Koreje.

U četvrtfinalu će igrati još: Argentina - Holandija i Engleska - Francuska.

U utorak biće odigrane preostale dve utakmice osmine finala: Maroko - Španija (16.00) i Portugal - Švajcarska (20.00).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track