EVROPLJANI, GDE STE? Selekcije sa Starog kontinenta ne mogu da se podiče podrškom! Na tribinama dominiraju ONI
Foto: Dado Đilas

KATAR 2022

EVROPLJANI, GDE STE? Selekcije sa Starog kontinenta ne mogu da se podiče podrškom! Na tribinama dominiraju ONI

Mundijal 2022 -

Iako od 2002. godine na Mundijalima dominiraju, evropske selekcije ne mogu da se podiče velikom podrškom sa tribina na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Da li je u pitanju zasićenje navijača jakim domaćin ligama i Ligom šampiona, ili kako nam reče jedan od engleskih navijača, strah od krize, tek primetno je da selekcije iz Južne Amerike, Afrike i Azije imaju mnogo veću podršku.

Kamerun
foto: EPA/Abir Sultan

Posebno su podbacili Englezi. Poznati po velikoj brojnosti, ali i huliganizmu, izgleda da su izgubili obe ove karakteristike. Engleza ima nekoliko hiljada u Kataru, višestruko manje od očekivanog broja. Slična situacija je sa Francuzima, Špancima...

Posebno je mučno bilo gledati utakmicu Hrvatska - Japan na polupraznom stadionu. Japanci su imali veliku podršku i navijali su tokom svih 120 minuta. Hrvatskih navijača je jedva bilo do 2.000, i to raštrkanih u tri veće grupe. "Vatreni" praktično nisu imali nikakav vetar u leđa sa tribina.

Japan
foto: AP

Sa druge strane, Argentinci i Brazilci dominiraju na tribinama kada igraju njihove reprezentacije. Gotovo i do 90 odsto stadiona bude obojeno u bojama njihovog tima. Veoma brojni su bili Meksikanci, Saudi Arabijci, Marokanci...

Treba reći i da se Srbi nisu obrukali. Desetak hiljada pristalica srpskog tima napravilo je sjajnu atmosferu na meču protiv Švajcarske.

(Dejan Ignjatović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track