BURNO! FUDBALSKA VELESILA OTPUSTILA SELEKTORA U TOKU SVETSKOG PRVENSTVA: Veliki šok i OTKAZ i pre nego što se Mundijal završio!
Foto: EPA/Friedemann Vogel

KRAJ

BURNO! FUDBALSKA VELESILA OTPUSTILA SELEKTORA U TOKU SVETSKOG PRVENSTVA: Veliki šok i OTKAZ i pre nego što se Mundijal završio!

Mundijal 2022 -

Fudbalska reprezentacija Španije ostala je bez selektora pošto je prekinuta saradnja sa Luisom Enrikeom.

Enrike je preuzeo nacionalni tim na leto 2018. godine nakon skandala i smene Hulena Lopetegija koji je dogovorio saradnju sa Real Madridom zbog čega je dobio otkaz dva dana pre prve utakmice Španije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

A posle poraza u osmini finala od Maroka nakon jedanaesteraca, smenjen je i Enrike.

Nekadašnji trener Barselone je imao ugovor neće ostati na klupi "Crvene furije" nakon rezultata koji je očigledno prihvaćen kao šokantan, a FS Španije će u narednom periodu objaviti ko će naslediti iskusnog stratega.

Luis Enrike
foto: EPA/Tolga Bozoglu

Na Evropskom prvenstvu Enrike je sa Španijom stigao do polufinala gde je takođe izbačen nakon penala, a bolje izvođače imala je Italija, kasniji šampion.

Nekoliko imena figurira za naslednika - doskorašnji selektor Belgije Roberto Martines, strateg mlade reprezentacije Španije Luis de la Fuentes i Marselono Garsija Toral.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track