MISTERIJA SMRTI AMERIČKOG NOVINARA: Oglasio se kolega koji je sedeo do njega - do detalja opisao POSLEDNJE TRENUTKE (FOTO)
Foto: Instagram

KATAR 2022

MISTERIJA SMRTI AMERIČKOG NOVINARA: Oglasio se kolega koji je sedeo do njega - do detalja opisao POSLEDNJE TRENUTKE (FOTO)

Mundijal 2022 -

Američki novinar Grant Val koji je u žižu javnosti dospeo pošto je pokušao uđe na meč SP u Kataru sa majicom u duginim bojama, preminuo je iznenada tokom četvrtfinalnog meča Mundijala.

Ova vest šokirala je svetsku javnost, a kolege novinari koji su se zatekli u trenutku smrti Vala još uvek ne mogu da dođu sebi.

Američki novinari koji su sedeli u njegovoj blizini rekli su da je tokom četvrtfinala, u trenutku dok su se izvodili penali na meču Holandija - Argentina, ustao sa stolice i srušio se na istu.

Hitna pomoć je stigla brzo, ali jedino što su mogli da konstatuju jeste - smrt.

Grant Val
foto: Instagram

Misteriju na ovaj događaj baca činjenica da se Val tokom meča dobro osećao, bar prema rečima njegovog kolege Rafela Koresa koji se ovim tragičnim povodom oglasio na Tviteru i opisao poslednje trenutke života američkog novinara.

"Kucao je tekst na svom lap-topu, bilo je oko četiri minuta pred kraj produžetka. Samo nekoliko minuta ranije smejali smo se anegdoti koju smo pročitali na društvenim mrežama. Ne mogu da verujem. Moje najdublje saučešće porodici", piše u Tvitu.

Kako se navodi u saopštenju Fudbalskog saveza SAD, Grant je izveštavao sa utakmice četvrtfinala, a uzrok smrti nije poznat.

"Cela američka fudbalska porodica slomljena je zbog saznanja da smo izgubili Granta Vala. Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i uticaju na našu igru. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastaviće da žive", navodi se u saopštenju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track