ON JE IPAK USPEO DA SE NAĐE MEĐU NAJBOLJIMA: Srpski fudbaler u TOP 10 NAJBRŽIH sprintera na Mundijalu! IZNENAĐENJE na prvom mestu
Foto: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

GAZELA

ON JE IPAK USPEO DA SE NAĐE MEĐU NAJBOLJIMA: Srpski fudbaler u TOP 10 NAJBRŽIH sprintera na Mundijalu! IZNENAĐENJE na prvom mestu

Mundijal 2022 -

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić, zauzima šesto mesto na listi najbržih sprintera Svetskog prvenstva u Kataru, prema podacima FIFA.

Fudbaler Torina na utakmici protiv Brazila imao je sprint od 35,2 kilometra na čas.

Nemanja Radonjić
foto: Profimedia

Identičnu brzinu razvio je i Kanađanin Težon Bjukenen na utakmici protiv Belgije, sa kojim srpski reprezentativac deli poziciju.

Najbrži sprint na Mundijalu ostvario je Kamaldina Sulemane iz Gane, koji je trčao 35,7 kilometara na čas na utakmici protiv Urugvaja.

Kamalden Sulemana
foto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

Drugo mesto dele Niko Vilijams iz Španije i Kanažanin Alfonso Dejvis sa 35,6 kilometara na čas, a iza njih je Nemac David Raum sa 35,5 kilometara na čas.

Četvrto mesto dele Entoni Robinson i Danijel Džejms sa 35,4 km/h, a na petom su Kilijan Mbape i njegov prijatelj iz Maroka, Ašraf Hakimi sa 35,3 km/h.

Dakle, Nemanja Radonjić je u top 10 najbržih sprintera na Mundijalu, što nije mala stvar. Ipak, na njegovom primeru kao i prvog na listi, Kamaldine Sulemanea, te brojnih drugih, jasno je da brzina jednog igrača nije dovoljan adut nekoj reprezentaciji za prolazak grupne faze Mundijala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track