NAJLUĐA FUDBALSKA PRIČA SA MUNDIJALA: Pre tri meseca debitovao za reprezentaciju, radio kao dostavljač pice, a sada igra finale!
Foto: EPA/Tolga Bozoglu

KATAR 2022

NAJLUĐA FUDBALSKA PRIČA SA MUNDIJALA: Pre tri meseca debitovao za reprezentaciju, radio kao dostavljač pice, a sada igra finale!

Mundijal 2022 -

Neverovatnu životnu priču, iako je još uvek mlad, iza sebe ima reprezentativac Francuske, Jusuf Fofana, koji će u nedelju imati priliku da zaigra u finalu Svetskog prvenstva.

Ima tek 23 godine, član je Monaka, a za reprezentaciju je debitovao pre tri meseca.

Krajem septembra ove godine je u mečevima Lige nacije protiv Austrije i Danske zabeležio prve minute u A timu Francuske, a sada je pred njim utakmica za titulu šampiona sveta.

U Kataru je kao rezervni igrač ulazio u igru na utakmicama protiv Australije, Danske i Poljske, dok je protiv Tunisa odigrao 73 minuta.

U polufinalu protiv Maroka je iznenada dobio priliku umesto Adrijena Rabioa koji zbog bolesti nije mogao da igra, a Fofana je to iskoristio na najbolji mogući način.

Odigrao je fenomenalan meč, bio je odličan na sredini terena i ozbiljno je doprineo pobedi Francuske.

Međutim, njegov početak nije bio nimalo lak.

Fofana je jedno vreme fudbalskog odrastanja proveo u akademiji francuske Crvene zvezde (Red Star), odakle su mu poručili da nije dovoljno dobar i da svoj put mora da gradi na nekom drugom mestu.

Dok je pokušavao da se probije, morao je i da se snalazi za prihode, pa je jedno vreme radio kao dostavljač pica.

- To je bio najbolji način da zaradim novac kako bih ispunio snove. Imao sam sumnju da li ću uspeti - rekao je Fofana jednom prilikom.

Mladi fudbaler je 2017. godine stigao iz niželigaša Dransija u mladi tim Strazbura, a za seniore ovog kluba je igrao u sezonama 2018/19 i 2019/20. U Monako je stigao na zimu 2020. godine i od tada je standardan prvotimac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track