MESIJEVA UČITELJICA POTRESNIM PISMOM RASPAMETILA PLANETU: Leo, nije mi baš najbolje, pre nego što umrem želim da te zagrlim
Foto: EPA, Printscreen

katar 2022

MESIJEVA UČITELJICA POTRESNIM PISMOM RASPAMETILA PLANETU: Leo, nije mi baš najbolje, pre nego što umrem želim da te zagrlim

Mundijal 2022 -

Monika Domina bila je prva učiteljica koju je Lionel Mesi imao u školi General Las Heras u Rosariju. Sada je napisala emotivno pismo svom nekadašnjem učeniku i velikoj fudbalskoj zvezdi pred finale Svetskog prvenstva u Kataru.

Argentina će u nedelju od 16 časova na stadionu Lusail igrati u velikom finalu protiv aktuelnog svetskog prvaka Francuske. Gaučosi svim srcem žele treću svetsku krunu (prva dve osvojene 1978. i 1986. godine), a uz to će Mesi pokušati da dokaže da je najbolji svih vremena.

I Francuska ima dve svetske titule, želi da odbrani trofej osvojen u Rusiji pre četiri godine, a prema do sada prikazanom Trikolorima pripada uloga blagog favorita, iako njihov selektor Didije Dešan ima ozbiljnih problema s povređenim igračima i dosta izostanaka.

Argentina, Lionel Mesi
foto: Profimedia

Kako god, s velikim nestrpljenjem se čeka današnje veliko finale, a posebno se to odnosi na nacije čije reprezentacije će igrati za trofej. U Argentini se već spremaju na veliko slavlje, a najveći fokus je upravo na čudesnom Mesiju, u koga su uprte oči miliona Argentinaca.

Čak se oglasila i njegova prva učiteljica iz Rosarija kako bi mu poželela sreću u najvažnijoj utakmici u karijeri.

“Istina je da sam to stvarno želela videti. Rekla sam: 'Napisaću mu pismo i nadam se da će stići do njega'. Želim ga videti, jer mi nije baš najbolje, u pitanju je srce i pre nego što umrem želim ga zagrliti", poručila je učiteljica.

Škola General Las Heras bila je mesto gde je Mesi najpre počeo da "ganja loptu", a Monika Domina mu je bila učiteljica u ranim godinama, ali od Leove devete godine nisu u kontaktu.

"Pozdrav Mesi. Hvala Bogu što sam tvoja učiteljica. I hvala ti što si moj učenik. Hvala ti što si takav kakav jesi. Nikad se ne menjaj. Ti si divan, osećajan, jednostavan. Hvala ti što si mi omogućio da osetim ovaj ponos što sam deo tvog života. Oprosti na mojim zahtevima. Hvala ti što si nam pružio veliku sreću u ovim vremenima tolikih trzavica, jer si znao svoju grupu odvesti tamo gde je. Videti te srećnog moja je sreća", poručila je učiteljica u pismu, pa je na kraju jasno naglasila:

"Želim da te zagrlim pre nego što umrem. Nadam se da će mi se ta želja ispuniti".

Mesi kakav jeste, sigurno će pronaći način da dođe do osobe koja ga je pre svih učila životu, iako ga je život odveo na drugu stranu i odavno nije čuo za nju. Leo je kao klinac napustio Argentinu i otputovao u Barselonu gde je počeo njegov astronomski uspon ka fudbalskom svetskom vrhu. Smatra se za jednog od najvećih fudbalera u istoriji, a jedini trofej koji mu nedostaje upravo je titula prvaka sveta sa Argentinom. Sada je na korak od ostvarenja i tog cilja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track