NIJE HEROJ SAMO NAJBOLJE MUNDIJALSKE PRIČE: Svet bruji o NEVEROVATNOM GESTU Marokanca koji je mogao da bira jaču reprezentaciju!
Foto: Antonin THUILLIER / AFP / Profimedia

MAJSTOR!

NIJE HEROJ SAMO NAJBOLJE MUNDIJALSKE PRIČE: Svet bruji o NEVEROVATNOM GESTU Marokanca koji je mogao da bira jaču reprezentaciju!

Mundijal 2022 -

Jedan od heroja najprijatnijeg iznenađenja na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, Hakim Zijeh, sve što je zaradio igranjem za Maroko, donirao je u humanitarne svrhe.

Fudbaler Čelsija je odlučio da se odrekne bonusa do kog su on i saigrači stigli plasmanom u polufinale.

Prema informacijama koje je preneo i američki "NBC", Zijeh je kompletan iznos od 260.000 evra, uplatio u humanitarne svrhe odnosno siromašnima u Maroku.

- Naravno da ću donirati zaradu sa Svetskog prvenstva siromašnima kojima je potreban novac. Nisam izabrao da igram za Maroko zbog novca, doneo sam taj izbor iz srca - rekao je Zijeh, a preneo "NBC".

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je rođen 1993. godine u gradiću Dronten u Holandiji. Njegov otac je Holanđanin, a majka Marokanka. Igrao je za mlađe kategorije reprezentacije Holandije, ali je odlučio da debituje za A tim

Prošao je kroz mlađe kategorije Herenvena pre nego što je zaigrao i za prvi tim tog kluba, a 2014. godine je u transferu vrednom 3,5 miliona evra pojačao Tvente.

Dve godine kasnije, Ajaks je za njega platio 11 miliona, a nakon četiri odlične sezone Čelsi je bio spreman da izdvoji čak 40 miliona evra.

Sa reprezentacijom Maroka je ostvario najveći uspeh afričkog fudbala pošto je postao prvi polufinalista Svetskog prvenstva sa ovog kontinenta.

Hakim Zijeh
foto: EPA/Georgi Licovski

Nakon grupne faze i prvog mesta u konkurenciji sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom, Maroko je u osmini finala šokirao Španiju pobedom nakon jedanaesteraca, a zatim je rezultatom 1:0 pobedio Portugal.

Tu je nažalost mnogih koji su razvili simpatije prema ovoj selekciji, bio kraj fantastičnog niza, pošto je u polufinalu Francuska pobedila rezultatom 2:0, iako je Maroko imao svoje šanse protiv, tada, aktuelnog šampiona sveta.

U meču za treće mesto, Hrvatska je bila bolja, ali uprkos tome, uspeh Maroka dugo će se pamtiti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track