CELA PLANETA JE OVO ČEKALA: Oglasio se glavni sudija finala Mundijala Šimon Marčinjak! Odgovorio na sve optužbe
Foto: Tviter

Oglasio se Poljak

CELA PLANETA JE OVO ČEKALA: Oglasio se glavni sudija finala Mundijala Šimon Marčinjak! Odgovorio na sve optužbe

Mundijal 2022 -

Burno finale Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske i dalje privlači veliku pažnju javnosti širom sveta.

Argentina je do treće titule stigla posle boljeg izvođenja penala, a poraženi "Trikolori" su veoma ljuti na glavnog arbitra Šimona Marčinjaka, jer smatraju da ih je žestoko oštetio u nekoliko situacija.

Najviše bure izazvala je fotografija nastala prilikom Mesijevog gola za vođstvo od 3:2 kada je nekoliko rezervnih igrača Argentine bilo u terenu pre nego što je gol postignut.

O svemu je odlučio da progovori i sam sudija Marčinjak koji je objasnio šta se sve desilo, te je uputio odgovor Francuzima.

"Pre svega ta situacija, da bi bila kažnjiva, morala je da utiče na igru. A kakav uticaj mogu imati igrači koji slave na suprotnom delu terena? Preteruje se oko toga. Nekoliko jako ozbiljnih novina je zaboravilo da dobro prouči zakone o kojim govore. Osim toga zašto Francuzi ne govore o fotografiji na kojoj se vidi da je sedam fudbalera sa njihove klupe bilo u terenu kada je Mbape postigao gol", rekao je Marčinjak.

Otišao je arbitar iz Poljske toliko daleko da je na svom mobilnom telefonu odlučio da pokaže spornu fotografiju o kojoj francuski mediji ne govore.

Objasnio je i zašto nije dosudio jedanaesterac nad Tiramom u 87. minuti, nego je dosudio simuliranje.

"Sugerisali su mi iz VAR sobe da postoji prekršaj i jedanaesterac, ali su odmah krenuli da gledaju sve iz raznih uglova. Kada su sve sagledali videli su da je bilo simuliranje i da sam doneo ispravnu odluku", rekao je Marčinjak.

Uprkos svemu Francuzi ne žele da se pomire sa porazom u finalu Svetskog prvenstva, te su odlučili da organizuju peticiju da se ponovi utakmica protiv Argentine.

Naime, oni smatraju da su sudijske greške tokom cele utakmice bile na njihovu štetu, te je njihova peticija već skupila preko 200.000 potpisa.

Naravno teško da će uspeti bilo šta sa ovom peticijom, ali biće zanimljivo sačekati odgovor čelnika FIFA-e nakon svega što se dogodilo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track