KAKAV ŠAMAR NA STARTU PRIPREMA: Reprezentaciju Amerike IZBLAMIRALI njihovi klinci! Ako se po jutru dan poznaje - CRNO IM SE PIŠE
Foto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

pripremna utakmica

KAKAV ŠAMAR NA STARTU PRIPREMA: Reprezentaciju Amerike IZBLAMIRALI njihovi klinci! Ako se po jutru dan poznaje - CRNO IM SE PIŠE

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država priredila je neprijatno iznenađenje svojim navijačima na startu priprema za Mundobasket.

Ekipa koju pedvodi proslavljeni stručnjak Stiv Ker u skraćenom trening meču doživeo je poraz od kombinovanog tima sastavljenog od mladih NBA igrača koji su bili visoko pozicionirani u svojoj draft klasi 47:39.

Ovaj kombinovani tim predvodio je Kejd Kaningem, momak koji je 2021. bio prvi pik na draftu, ali je zbog problema sa povredom propustio skoro celu prethodnu sezonu. U sastavu su bili Čet Holmgren, Dželen Grin, i Kigan Marej... Većina ovih mladih košarkaša ima iskustvo igranja u srednjoj školi i na koledžu.

Podsetimo, Amerikanci sa prilično skromnim sastavom idu u pohod na Mundobasket. Na spisku Stiva Kera nema superstarova koji su ranijih godina nosili dres nacionalnog tima i košarkaška javnost nije preterano optimistična.

Sastav Amerike:

Paolo Bankero, Mikel Bridžis, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Tajris Haliburton, Džoš Hart, Brendon Ingram, Džeren Džekson Junior, Ostin Rivs, Kem Džonson, Bobi Portis i Voker Kesler.

SAD će na SP igrati u grupi C zajedno sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track