PEŠIĆ SUMIRAO UTISKE SA PRIPREMA, PA PRIZNAO ŠTA GA BRINE: Selektor otkrio koji reprezentativci imaju problema sa povredama!
Foto: Starsport©

prva faza priprema

PEŠIĆ SUMIRAO UTISKE SA PRIPREMA, PA PRIZNAO ŠTA GA BRINE: Selektor otkrio koji reprezentativci imaju problema sa povredama!

Mundobasket -

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je dosadašnji tok priprema za Mundobasket.

Selektor Srbije pohvalio je uslove koje reprezentacija ima u trening sentru u Staroj Pazovi i sumirao utiske nakon prve faze priprema.

- Uslovi su fantastični. Ne samo u hali, već i oko hale. To nam je pomoglo da uđemo u trening. Da dobro radimo. Entuzijazam je na visokom nivou. Ja o problemima ne želim da pričam. Problema nemamo, imamo samo rešenja. Žao nam je što Aleksej Pokuševski i Ognjen Jaramaz nisu mogli da se priključe. Imamo i situaciju sa Smajlagićem i Trifunovićem. Oni su u procesu rehabilitacije. Trebalo bi da se priključe reprezentaciji. Očekuju nas pripremni mečevi. U Atini igramo prve pripremne utakmice, još smo u procesu uigravanja i nadam se da ćemo se pokazati u punom svetlu, rekao je Pešić.

Srbija je odigrala dva pripremna duela iza zatvorenih vrata, protiv Bosne i Hercegovine i Poljske.

- Nije bilo tajni, odigrali smo dve pripremne utakmice. Želja je bila da treniramo, ne samo da igramo. Imali smo ambiciozne protivnike. Oni se isto spremaju za kvalifikacioni ciklus Olimpijskih igara želeli smo da vidimo u kakvom smo stanju.

Pohvalio je pohavali kapitena i lidera tima Bogdana Bogdanovića i iskusnog plejmejkera Stefana Jovića.

- Posebno se radujem obojici. Bogdan je pokazao njegov individualni kvalitet. Vođa je tima. Posvećen je sebi i drugima. Uvek kažem "kada se posvetiš samom sebi pomažeš ekipi punom snagom". Poštujem odluku Stefana Jovića koji se uprkos porodičnim problemima priključio reprezentaciji. Ima veliko iskustvo. Pomoći će Guduriću i Avramoviću. Iskustvo Bogdanovića i Jovića će pomoći puno našem timu.

Za mlade igrače selektor je imao samo reči hvale.

- Uvek je ekipa sastavljena od mladih i iskusnih. Ovi mlađi, pre svega mislim na Borišu Simanića, Filipa Petruševa, Nikolu Jovića koji je napredovao i zadovoljan sam njegovim samopouzdanjem. Mladi daju dodatni entuzijazam. Sretni smo što su tu. Samo da nas zdravlje posluži i povrede mimoiđu, verujem da možemo da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari postavljene ciljeve, rekao je Pešić.

Kurir sport/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track