PEŠIĆ BLISTAO OD ZADOVOLJSTVA POSLE TRIJUMFA NAD GRČKOM: Pokazali smo koncentraciju, mentalno smo bili dobri
Foto: Starsport©

AKROPOLIS KUP

PEŠIĆ BLISTAO OD ZADOVOLJSTVA POSLE TRIJUMFA NAD GRČKOM: Pokazali smo koncentraciju, mentalno smo bili dobri

Mundobasket -

Muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Atini selekciju Grčke sa 71:64 (16:13, 23:22, 18:14, 14:15), u prvom meču na pripremnom Akropolis kupu.

Selektor Pešić je posle meča rekao da je bilo uspona i padova u igri, ali da ga raduje što su momci odigrali motivisano.

- Jako važna utakmica za nas, jer smo dosad dosta radili u prvoj fazi priprema za Mundobasket. Ovo nam je bila prva zvanična utakmica, momci su bili vrlo motivisani, što nam je jako važno. Posle deset dana svakodnevnog rada igrali smo utakmicu protiv posebnog rivala, u odličnoj atmosferi. Videli ste da su oba tima imala uspone i padove. Nismo i dalje u potpunosti spremni da kontrolišemo celu utakmicu - rekao je Pešić posle pobede.

Iskusnog stručnjaka je posebno obradovala igra u odbrani.

- Kao i uvek, važno nam je da igramo dobro posle tranzicione odbrane. Tu smo bili odlični, to nam je dalo šansu da kontrolišemo utakmicu. Ovo nam je bila prva stvar na pameti još od kad smo počeli sa pripremama. Grcima smo dali jako malo u tranziciji, a radi se rivalu koji je u ovom delu vrlo dobar. Pokazali smo koncentraciju, mentalno smo bili dobri, fizički - pohvalio je selektor.

Kari Pešić, Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Pešić se dotakao i loših stvari u igri "orlova".

- Moraćemo da pričamo više o izgubljenim loptama, bilo ih je dosta, čak 14. Drugo poluvreme bilo je dosta bolje, kontrolisali smo defanzivni skok, pošto je Grčka u prvom delu imala dosta ofanzivnih skokova. Ovo je mlad tim, neki igraju prvi put u reprezentaciji, neki su ponovo tu posle dosta vremena poput Bogdanovića. Biće potrebno vreme da se ekipa adaptira, treba nam treninga, ali i da pokažemo pomak u igri već protiv Italije - poručio je Pešić.

On se na kraju poručio da je uveren da će i Grčka i Srbija napredovati i biti još bolji na Svetskom prvenstvu.

- Grčka je odlična reprezentacija, gledao sam ih protiv Slovenije, veoma čvrsta ekipa. Vidimo da im je svaka utakmica važna, da su svi spremni da daju sve od sebe. Ne brinite jer će Srbija i Grčka napredovati i biti bolji na Mundobasketu - zaključio je Pešić.

Utakmica u Atini počela je minutom ćutanja zbog smrti navijača AEK-a, koji je preminuo posle tuče sa pristalicama zagrebačkog Dinama, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona.

Srbija turnir u Atini završava sutra utakmicom protiv Italije, a meč je na programu od 18.45.

Akropolis kup je pripremni turnir pred Svetsko prvenstvo, koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track