"RASTEMO IZ UTAKMICE U UTAKMICU" Dobrić puca od optimizma pred Mundobasket: Znamo šta je naš cilj!
Foto: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

reprezentacija

"RASTEMO IZ UTAKMICE U UTAKMICU" Dobrić puca od optimizma pred Mundobasket: Znamo šta je naš cilj!

Mundobasket -

Srpski košarkaš Ognjen Dobrić rekao je danas da će i predstojeća prijateljska utakmica protiv Portorika u Beogradu služiti kao priprema kako bi nacionalni tim bio najbolji kada bude najpotrebnije, na Svetskom prvenstvu.

"Još jedna u nizu pripremnih utakmica koju moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Znamo šta je naš cilj, da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo, da se kroz ove utakmice i treninge što bolje uigravamo i budemo najbolji kada bude najpotrebnije, a to je Svetsko prvenstvo", rekao je Dobrić.

Košarkaška reprezentacija Srbije će sutra od 19.00 u Beogradskoj areni odigrati prijateljsku utakmicu protiv Portorika.

U dosadašnjem toku priprema, tim Srbije je odigrao utakmice protiv BiH i Poljske iza zatvorenih vrata, kao i dva meča u okviru Akropolis kupa protiv Grčke i Italije.

Srbija će potom u Šenženu odigrati još sve utakmice, protiv Kine i Brazila.

"Sve ove utakmice više služe kao treninzi. Sigurno nećemo izgledati najbolje i najlepše i igrati košarku kakvu želimo, ali treba da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening i budemo najbolji u Manili", dodao je Dobrić.

Centar Filip Petrušev je naveo da se nacionalni tim i dalje uigrava, ali da smatra da iz utakmice u utakmicu "ide na bolje".

"Ima stvari na kojima treba da radimo, ali smo zadovoljni postignutim do sada. Znamo dobro ekipu Portorika, igrali smo pre par godina sa njima u Beogradu, to je manje-više ista ekipa. Igraju dosta brzo kao i sve ostale ekipa iz Južne Amerike, znamo šta da očekujemo. Zavisi sve od nas, iskoristićemo tu utakmicu da se pripremimo za ono glavno što nam predstoji", rekao je Petrušev.

Svetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, a Srbija će igrati u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track