"USPEO JE DA SE SPASI, ALI IZGUBO JE 7 KILOGRAMA" Selektor Pešić otkrio DETALJE DRAME srpskog reprezentativca!
Foto: @starsport

zdravstveni problemi

"USPEO JE DA SE SPASI, ALI IZGUBO JE 7 KILOGRAMA" Selektor Pešić otkrio DETALJE DRAME srpskog reprezentativca!

Mundobasket -

Mladi košarkaš Partizana Alen Smailagić zbog zdravstvenih problema otpao je sa spiska kandidata za predstojeći Mundobasket, potvrdio je selektor naše reprezentacije Svetislav Pešić.

Smajlagić se krajem jula javio na prozivku reprezentacije sa znacima virusne infekcije i tada je doneta odluka da nekoliko dana odmori i da se potom vrati u tim.

Nažalost, njegovo stanje se iskoplikovalo. Virus ga je potpuno pokosio i oporavak se značajno odužio. Mladi as bio je na infuziji u bolnici i izgubio je dosta na težini. Uspeo je da se oporavi, ali njegovo fizičko stanje nije na zadovoljavajućem nivou, pa je primoran da napusti reprezentaciju.

"Na Smailagića na žalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je izgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu", otkrio je selektor Pešić.

Podsetimo, Mundobasket startuje 25. avgusta, a naša reprezentacija grupnu fazu odigraće u Manili protiv Kine, Južnog Sudana i Portorika.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track