NAJVEĆA HALA NA SVETU! IMPOZANTNO ZDANJE: Ovde će danas pasti SVETSKI REKORD, 55.000 navijača gledaće meč Mundobasketa!
Foto: Printscreen

ludilo

NAJVEĆA HALA NA SVETU! IMPOZANTNO ZDANJE: Ovde će danas pasti SVETSKI REKORD, 55.000 navijača gledaće meč Mundobasketa!

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Utakmicom Angola - Italija u impresivnoj "Filipini areni" zvanično je počelo Svetsko prvenstvo u košarci.

Ovaj okršaj biće zagrevanje za spektakl koji nas očekuje od 14 časova po srednjeevropskom vremenu, kada će po svemu sudeći biti oboren rekord po poseti na jednoj utakmici Mundobasketa.

Naime, u najvećoj zatvorenoj dvorani na svetu selekcija Filipina odmeriće snage sa Dominikanskom republikom, a očekuje se da će taj meč uživo pratiti čak 55.000 navijača!

Danas na Filipinima sve staje zbog košarke - škole i državne institucije ne rade i očekuje se da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Pet sati pre početka utakmce Filipina, domaći navijači počeli su da pristižu u dvoranu u velikom broju, a u čitavom gradu vlada neviđena euforija. Navijači u dresovima Filipina okupirali su ulice i nezamisliva gužva je u čitavom gradu.

Inače, "Filipini arena" je najveća zatvorena dvorana na svetu koja se nalazi na površini od 140 hektara. Ovo velelepno zdanje sagrađeno je 2014. godine i ima kapacitet od 55 hiljada sedećih mesta. To je dom košarkaške reprezentacije Filipina.

Zanimljivo, pored "Filipini arene" nalazi se najveći fudbalski stadion u zemlji, a njegov kapacitet je oko 20.000 mesta, što samo govori kolika je popularnost košarke u ovoj zemlji.

02:21

Filipini arena - najveća zatvorena dvorana na svetu

Nakon završetka grupne faze, ova dvorana će biti van upotrebe sve do nokaut faze, kada ćemo, nadamo se, u njoj gledati i naše Orlove.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track