AUSTRALIJANCI DEMONSTRIRALI SILU NA STARTU MUNDOBASKETA: Ubedljiva pobeda protiv Finske, Mils briljirao!
Foto: Vesa Moilanen / imago sportfotodienst / Profimedia

mundobasket

AUSTRALIJANCI DEMONSTRIRALI SILU NA STARTU MUNDOBASKETA: Ubedljiva pobeda protiv Finske, Mils briljirao!

Mundobasket -

Košarkaši Australije savladali su selekciju Finske na startu Mundobasketa 98:72.

Ekipa selektora Brajana Gordžijana pokazala je da nije slučajno to što je smatraju navećim favoritom u Grupi E i jednim od kandidata za najviši plasman na Svetskom prvenstu.

Istina, meč nije počeo onako kako su očekivali. Sjajni Sasu Salin, Markanen i družina pružili su sjajan otpor Australijancima, posebno u prvom poluvremenu. Finci su sjajno otvorili meč, prvu četvrtinu završili rezultatom 21:17, u drugoj su imali i +8, međutim, u finišu poluvremena Australija je ubacila u brzinu i napravila veliki preokret.

U nastavku meča Australijanci su kontrolisali dešavanja na parketu. Finci su delovali potpuno nemoćno, rastrčali su se po terenu Mils, Egzum i družina, prednost je rasla iz minuta u minut, pa su na kraju treće deonice imali maksimalnih +16 (70:54). Nastavili su da gaze nesrećne Fince i u poslednjoj deonici i na kraju zabeležili veše nego ubedljivu pobedu 98:72.

Ubeljdivo najbolji akter utakmice bio je fenomenalni Peti Mils, koji je meč završio sa 25 postignutih poena, osam skokova i dve asistencije. Gidi je ubacio 14 poena, Ingls 13, a bivši as Partizana Dante Egzum meč je završio sa 10 postignutih poena.

U poraženom timu istakao se NBA as Markanen sa 19 poena, dok je Sasu Salin ubacio 13.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track