ENTONI TAUNS VODIO DOMINKANSKU REPUBLIKU DO PRVOG TRIJUMFA NA MUDNOBASKETU: NBA zvezdu odmah pitali za Jokića - evo šta je rekao
Foto: Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia, Zorana Jevtić

mundobasket 2023

ENTONI TAUNS VODIO DOMINKANSKU REPUBLIKU DO PRVOG TRIJUMFA NA MUDNOBASKETU: NBA zvezdu odmah pitali za Jokića - evo šta je rekao

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike u snažnijem sastavu učestvuje na Mundobasketu, pošto na smotri najboljih selekcija planete igra i košarkaš Minesote Karl Entoni Tauns.

Nije bilo potrebno mnogo predstavnicima "sedme sile" da opkole NBA zvezdu koji je bio itekako raspoložen za razgovor sa njima posle pobede svog tima nad Filipinima u utakmici kojoj je prisustvovao rekordan broj gledalaca.

"Saigrači su neverovatni i veoma sam srećan što smo dobili prvi meč", podelio je Entoni Tauns prve utiske, pa je upitan da prokomentariše činjenicu da na ovom turniru učestvuje i dosta NBA igrača, a jedan od njih je i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

"Volim Bogija! Veoma talentovan i paklen igrač. Srećni smo da NBA ima neverovatne igrače kao što je on".

Na pitanje da kaže nešto o najboljem srpskom košarkašu, i dvostrukom MVP NBA lige Nikoli Jokiću, rekao je sledeće:

"Neverovatan igrač, šta reći... sada je NBA šampion sa Denver Nagetsima, našao je način da izađe kao pobednik u najjačoj košarkaškoj ligi. Svaka čast svima u Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću, borili smo se godinama. Srećan sam da mogu da se takmičiom s njim, jer smo u istoj diviziji, igrati protiv njega je zabavno", poručio je košarkaš Minesote.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track