KAKVA LUDA UTAKMICA U NAŠOJ GRUPI: Portoriko u meču za INFARKT srušio Južni Sudan! Drama kakva se ne viđa često!
Foto: FIBA

Mundobasket

KAKVA LUDA UTAKMICA U NAŠOJ GRUPI: Portoriko u meču za INFARKT srušio Južni Sudan! Drama kakva se ne viđa često!

Mundobasket -

Bio je to ubedljivo najdramatičniji meč u dosadašnjem toku Mundobasketa

Reprezentacija Portorika zabeležila je pobedu u prvom kolu Grupe B na Mundobasketu, pošto je posle produžetka savladala debitanta Južni Sudan rezultatom 101:96.

Vodio je Južni Sudan tokom većeg dela meča, bio nadomak istorijske pobede na Mundobasketu, ali nisu izdržali do kraja. Portoriko je u samom finišu regularnog dela meča uspeo da napravi preokret. Na 16 sekundi do kraja imali su tri poena prednosti i napad, međutim nisu uspeli da privedu meč kraju. Južni Sudan je postigao ludu trojku za izjednačenje i delirijum u dvorani, a onda je usledio novi šok. Na 0,3 sekunde pre kraja meča Romero je fauliran i Portoriko je dobio dva bacanja za pobedu. Stegla se ruka Portorikancu, promašio je oba penala i ovaj ludi meč otišao je u produžetak.

Na Romerovu sreću, način na koji su ispustili pobedu nije se obio o glavu Portorikancima. Odigrali su sjajno u dodatnih pet minuta i na kraju zasluženo stigli do trijumfa.

Čak šest igrača pobedničkog tima imalo je dvocifren učinak na ovom meču. Najefikasniji je bio Tompson sa 21 poenom i 13 skokova, Volters je ubacio 19 Kondit 18, Romero 16, a Pineiro 14 poena.

U ekipi Južnog Sudana ubedljivo najbolji bio je sjajni Karlik Džons koji je meč završio sa 38 poena, 11 asistencija i pet skokova. Nažalost, Džons u ključnim momentima nije imao adekvatnu podršku saigrača. Pratili su ga Gabrijel sa 15 poena i Šajok sa 11.

Portoriko će u drugom kolu u ponedeljak od 14 časova odmeriti snage sa našom reprezentacijom, dok poraženi Južni Sudan očekuje duel sa selekcijom Kine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track