POGLEDAJTE ZAVRŠNICU MEČA O KOM BRUJI PLANETA: Igrači se hvataju za glavu i plaču, slobodna bacanja - VREME ISTEKLO, a onda ŠOK
Foto: Printscreen

POTPUNO LUDILO

POGLEDAJTE ZAVRŠNICU MEČA O KOM BRUJI PLANETA: Igrači se hvataju za glavu i plaču, slobodna bacanja - VREME ISTEKLO, a onda ŠOK

Mundobasket -

Ubedljivo najdramatičniji meč u dosadašnjem toku Mundobasketa odigrali su Portoriko i Južni Sudan, rivali Srbije u Grupi B.

Svi koji su zbog neatraktivnih imena timova još pre početka utakmice rešili da preskoče ovaj meč na Mundobasketu, gorko su se pokajali - jer su Portoriko i debitant Južni Sudan ljubiteljima košarke priredili neviđen spektakl.

Istina, nismo imali priliku da gledamo atrkativnu košarku na terenu, bilo je dosta "divljanja" na obe strane, ali uzbuđenje je bilo na vrhuncu. Završnica ovog ludog meča dugo će se prepričavati.

Južni Sudan je imao pobedu u svojim rukama. Vodio je veći deo utakmici, u trećoj deonici imao i +12 i delovalo je da će rutinski stići do istorijskog trijumfa na na svom prvom Mundobasketu, ali na kraju su teren ipak napustili u suzama.

Portoriko se nije predavao, u poslednjoj deonici ubacio je u brzinu i u samoj završnici stigao do preokreta. Imali su tri poena prednosti i napad ali nisu uspeli da završe posao. Na 10 sekundi do kraja utakmice neverovatni Džons postiže trojku i baca u trans navijače Južnog Sudana. Međutim, na 0,3 sekunde pre kraja meča Ismael Romero je fauliran ispod koša i Portoriko dobija dva slobodna bacanja za pobedu.

Igrači Južnog Sudana bili su potpuno slomljeni, hvatali su se za glavu i plakali na klupi, bili su uvereni da je to kraj... Ipak, desilo se neverovatno čudo. Romero je promašio oba slobodna bacanja i meč je otišao u produžetak.

Ukazala se srčanim Sudancima nova prilika da u dodatnih pet minuta dođu do trijumfa, ali ipak nisu uspeli. Portoriko je bio bolji u produžetku i na kraju je zasluženo slavio.

Pogledajte ovu neverovatnu završnicu regularnog dela meča:

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track