VRAČ IZ JUŽNOG SUDANA PORUČIO ZA KURIR: Čuvajte se mojih vradžbina, izgubićete od nas, baš kao i Kina!
Foto: FIBA

ŠTA ČINITI?

VRAČ IZ JUŽNOG SUDANA PORUČIO ZA KURIR: Čuvajte se mojih vradžbina, izgubićete od nas, baš kao i Kina!

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić
foto: Kurir

Srbiji je ostao još jedan meč u grupi B Svetskog prvenstva u Manili, u pitanju je rival s kojim naš tim nikada u istoriji nije igrao - Južni Sudan.

Najmlađa država na planeti napravila je veliki uspeh samim plasmanom na Mundobasket, a da su imali malo više sreće u meču s Portorikom, Sudanci bi već bili jednom nogom u drugoj fazi.

Južni Sudan
foto: FIBA

Ovako im je za to potreban trijumf nad "orlovima" (sreda, 10.00), koji su, kao i u prethodnim utakmicama u grupi, apsolutni favoriti.

Ispred Araneta Koloseuma sreli smo grupu navijača Južnog Sudana, a među njima se izdvaja simpatični momak u tradicionalnoj odeći svog naroda. Prilikom direktnog uključenja na TV Kurir rekao je da će Srbija proći poput Kine, odnosno, da će njegova reprezentacija slaviti.

Južni Sudan
foto: Kurir sport

Malo smo se našalili s njim.

- Ličite na nekog afričkog vrača, nećete valjda da upotrebite neku magiju da biste stigli do pobede? - upitali smo.

- A, prijatelju...hoću, hoću. Samo ne smem da ti kažem o čemu se radi jer će čini u tom slučaju biti beskorisne. Čuvajte se, uostalom, videli ste kako su Kinezi prošli - rekao je uz smeh.

Potom se malo uzozbiljio.

- Srbija ima odličan tim, ali, nama ne preostaje ništa drugo nego da idemo na pobedu jer nemamo šta da izgubimo. Tako da ćemo pokušati nemoguće. Momci stvarno igraju odlično, biće nam svima žao da se ne plasiramo u drugi krug jer smo to zaslužili. Igrači su plakali posle poraza od Portorika - dodao je on.

Mundobasket, Reprezentacija Srbije, Mundobasket 2023.
foto: Dado Đilas

- Južni Sudan je napravio ogroman uspeh, sjajno smo igrali u kvalifikacijama, prvi put smo na velikom takmičenju. Sada svi zanju ko smo i šta smo. Lep je to osećaj - zaključio je "vrač", koji nam je na kraju objasnio da je zapravo reč o tradicionalnoj nošnji iz Južnog Sudana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track