"PUKLA STOTKA": Nemačka DEMOLIRALA Finsku na Mundobasketu!
Foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

"Panceri" su se igrali košarke

"PUKLA STOTKA": Nemačka DEMOLIRALA Finsku na Mundobasketu!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Nemačke odigrala je još jedan fenomenalan meč na Mundobasketu, te je ostvarila i treću pobedu u grupnoj fazi, ovog puta protiv Finske rezultatom 101:75.

Igrali su se "panceri" košarke, te je u samom finišu meča "pukla stotka" i Šruder i ekipa poslali su jasnu poruku da imaju visoke ambicije za najviši plasman.

Finska je pružila odličan otpor u prvoj četvrtini koju je rešila u svoju korist rezultatom 22:19, ali je već u drugoj sve došlo na svoje mesto. Ovaj period igre Nemci su dobili sa 28:17 i na odmor su otišli sa osam poena prednosti.

Dodali su gas nemački reprezentativci u nastavku, te su odličnom igrom u trećoj i četvrtoj deonici stigli i do konačnih 26 poena prednosti (101:75) i prvu fazu završili su sa maksimalne tri pobede.

Najbolji u timu Nemačke bili su Bonga i Šruder sa po 15 poena, dok je kod Finaca, koji su upisali sva tri poraza na takmičenju, bolji od ostalih bio Nkamoa sa 14 poena, dok su Markanen i Sepala postigli po dva manje.

U ovoj grupi, nešto kasnije, Australija i domaćin Japan odmeriće snage u meču koji će direktno odlučiti o putniku u narednu rundu. Podsetimo, Australija je savladala Finsku i poražena je od Nemaca u prve dve runde Mundobasketa, a isti učinak zabeležili su i Japanci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track