PRVO PIVO, PA SRBIJA! Selektor Italije posle plasmana u drugu fazu: Igraćemo našu normalnu košarku...
Foto: AP Photo/Aaron Favila

MUNDOBASKET 2023

PRVO PIVO, PA SRBIJA! Selektor Italije posle plasmana u drugu fazu: Igraćemo našu normalnu košarku...

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Italije pobedila je u Manili selekciju Filipina sa 90:83, u utakmici trećeg kola na Svetskom prvenstvu i plasirala se u drugu fazu takmičenja.

Selektor Italije Đanmarko Poceko bio je raspoložen posle trijumfa.

"Čestitam ekipi Filipina, uradili su fantastičan posao, ne samo danas. Treba da budu ponosni na svoje igrače. Izgubili su sve utakmice, ali su se sjajno borili. Klarkson je velika zvezda, ali se sjajno ponašao i to me je iznenadilo. Igra sa mnogo emocija... Na prvom meču je bio mnogo tužan posle pete lične", smatra Poceko.

Italija
foto: Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

"Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane hteo sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsednika Saveza, poslednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu... I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu", rekao je Poceko kojeg očekuje dva dana pauze na Mundobasketu.

"Mnogo će nam značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali večeras. Takođe moramo da iskoristimo to vreme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo hteli... Ali lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica", dodaje Poceko.

Rival u novoj grupi će biti Srbija.

"Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji", zaključio je Poceko.

Italija ima dve pobede i poraz i druga je na tabeli Grupe A.

Kao prvoplasirana iz te grupe u drugu fazu prošla je Dominikanska Republika sa sve tri pobede.

Dominikanska Republika i Italija će igrati u novoformiranoj Grupi I sa dve prvoplasirane ekipe iz Grupe B u kojoj su Srbija, Portoriko, Kina i Južni Sudan.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track