LJUBIMAC GROBARA ZAGRMEO: Dok sam ja ovde, stranac NEĆE IGRATI za reprezentaciju!
Foto: EPA

ima jasan stav!

LJUBIMAC GROBARA ZAGRMEO: Dok sam ja ovde, stranac NEĆE IGRATI za reprezentaciju!

Mundobasket -

Sve više košarkaških reprezentacija opredeljuje se da potraži pojačanje u stranim igračima, te je na Mundobasketu koji se trenutno održava malo nacionalnih timova u kojima igraju svi domaći igrači.

Pored Srbije, jedna od retkih reprezentacija bez stranaca je i Letonija, a ljubimac navijača Partizana iz ovog nacionalnog tima, Davis Bertans, dao je jednu veoma zanimljivu izjavu na ovu temu. Naime, on je istakao da dok je on u selekciji, Letonija neće imati stranca!

- Ponosan sam na našu zemlju. Imamo svoje vrednosti i želimo da u timu budu samo Letonci. Svaki od nas ima šansu da igra za reprezentaciju i u 12 igrača u rosteru uvek će biti samo Letonci dok god sam ja ovde. Mogu to da garantujem. Tu mislim na ljude koji su rođeni i odrasli u Letoniji, ne na one koji su dobili pasoš - zagrmeo je Bertans.

Davis Bertans
foto: FIBA

Letonija je uspela da se plasira u drugu fazu takmičenja na Mundobasketu i pored toga što je oslabljena neigranjem Porcingisa, a bila je u grupi sa favoritom Francuskom koju je uspela da savlada. Bertans je posebno pohvalio navijače koji su pomogli timu da dođe do ovog uspeha.

- Neverovatno je, za zemlju koja ima oko dva miliona ljudi i igra na ovako velikom takmičenju. Stvarno je nestvarno. Vidimo koliko naših navijača ima ovde i možemo samo da zamislimo koliko ih ima kraj malih ekrana u domovini ili negde u svetu - istakao je on, pa je za kraj govorio o razlici između NBA i evropske košarke:

- Za mene promena nije velika, samo šutiram. Igra je ista, razdaljina je malo veća, mada to za mene nije problem. Glavna razlika je u odbrani, tamo ako ostanete sami sa igračem koji vas napada u izolaciji velika je šansa da ćete primiti koš, to je lakše na FIBA turnirima, zato što imate pomoć visokih igrača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track