CEO KOSTUR MUNDOBASKETA: Srbiji se OTVORIO PUT na Svetskom prvenstvu - imamo i GRUPU SMRTI: Neko od favorita za medalju IDE KUĆI
Foto: Pritnscreen/Twitter

MUNDOBASKET 2023

CEO KOSTUR MUNDOBASKETA: Srbiji se OTVORIO PUT na Svetskom prvenstvu - imamo i GRUPU SMRTI: Neko od favorita za medalju IDE KUĆI

Mundobasket -

Završena je prva faza ovogodišnjeg Mundobasketa i sada se zna kojih 16 selekcija nastavlja takmičenje na Svetskom prvenstvu.

Grupa I:

Srbija 3-0, Dominikanska Republika 3-0, Italija 2-1, Portoriko 2-1.

Grupa J:

SAD 3-0, Litvanija 3-0, Crna Gora 2-1, Grčka 2-1.

Grupa K:

Slovenija 3-0, Nemačka 3-0, Australija 2-1, Gruzija 2-1.

Grupa L:

Kanada 3-0, Španija 2-0, Brazil 2-1, Letonija 2-1.

Takođe, poznato je da se u nokaut fazi ukrštaju grupe "I" i "J", što znači da bi Srbija, u slučaju da ostvari pobede protiv Italije i Dominikanske Republike, izvesno izbegla duel protiv Amerike u četvrtfinalu, pod uslovom da Amerikanci budu prvi u svojoj grupi.

U tom slučaju bi Amerikanci ušli u eliminacije skroz u suprotnom delu kostura, pa bi susret mogao da bude odigran tek u finalu.

Mundobasket, reprezentacija Srbije, Mundobasket 2023.
foto: Dado Đilas

Grupu K u Okinavi možemo nazvati grupom smrti, jer će jedan od velikih favorita za završnicu i medalju završiti učešće pre četvrtfinala.

Slovenija i Nemačka u nju ulaze sa skorom 3-0, dok će Gruzija i Australija, jedan od projektovanih favorita, imati skor 2-1 i moraće da dobiju oba meča da bi prošli dalje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track