"SRBIJA JE DANAS DOMINIRALA, ČESTITAM IM NA TOME" Selektor Dominikane "skinuo kapu" Orlovima nakon plasmana u četvrtfinale!
Foto: Dado Đilas

MUNDOBASKET

"SRBIJA JE DANAS DOMINIRALA, ČESTITAM IM NA TOME" Selektor Dominikane "skinuo kapu" Orlovima nakon plasmana u četvrtfinale!

Mundobasket -

Posle utakmice Srbije i Dominikanske Republike, selektor Dominikane Nestor Garsija čestitao je Srbiji na prolazu u četvrtfinale Mundobasketa.

"Čestitam srpskom timu na pobedi. Dominirali su na oba kraja terena. Znali smo da igramo protiv zemlje neverovatne istorije, talenta i koja je sjajan takmičar. Česitam im. Dominirali su. Previše poena iz reketa, previše. Ponosan sam na moje igrače. Dali su sve od sebe. Ljudi koji su u Dominikani su nas bodrili, ustajali rano ujutru da nas gleadaju. Zahvalan sam Filipincima kako su nas tretirali. Bili su veoma dobri i ovo je neverovatno putovanje za mene, kao trenera. Niko ne voli da završi na ovaj način, ali analiziraćemo naše putovanje zajedno. Sve je ovo bilo izvanredno za nas", kazao je Garsija.

Košarkaš Lester Kinonjes sumirao je utiske nakon poraza od Srbije.

"Želim da zahvalim treneru koji je uradio izvanredan posao ceo turnir. Mnogo emocija je uneo ovde, govorio ljudima istinu i ono što ne žele da čuju. Igrali smo kao jedno. Zahvaljujem se svima: navijačima, FIBA, zahvalni smo što smo ovde. Pokazali smo ko smo i stavili našu zemlju na mapu", istakao je Kinonjes.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track