RAZVILA SE HIT TEORIJA Amerikanci pobegli od Karija, još pamte šta im je uradio u Indijanapolisu!
Foto: Dado Đilas

Da se opet ne opeku

RAZVILA SE HIT TEORIJA Amerikanci pobegli od Karija, još pamte šta im je uradio u Indijanapolisu!

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Srbija je na kraju ipak došla do priželjkivanog scenarija, sa Amerikancima je moguć susret tek u finalu Svetskog prvenstva.

Nakon poraza od Italije izgledao je da je tako nešto nemoguća, ali se Litvanija pobrinula da ekipa Stiva Kera završi na drugom mestu grupe J, a samim tim da ode u drugi deo kostura. Selekcija SAD će sada u četvrtfinalu igrati protiv Italije, a ako izbore pobedu, igraće sa boljim iz duela Nemačke i Letonije.

Reprezentacija SAD
foto: He Changshan / Xinhua News / Profimedia

U press centru Araneta koloseuma živo se pratio TV prenos meč Litvanaca i Amerikanaca, Italijani su bili posebno uzbuđeni, Filipinci su navijali za Amere, a Srbi za Litvance, mada je odmah među našim izveštačima počelo da se postavlja pitanje da li je možda ipak bilo bolje da smo igrali protiv SAD.

Indijanapolis 2002
foto: Steve C. MITCHELL / AFP / Profimedia

- Pa jasno je, ljudi, da Amerikanci žele da izbegnu Karija, još ih boli Indijanapolis, ne bi opet da se opeku - ispalio je jedan naš kolega, nakon čega je došlo do opšteg smeha.

Srbija -Dominikanska Republika, Srbija, Dominikanska Republika
foto: Dado Đilas

Interesantno, ali ova priča zavrtela se i među navijačima na društvenim mrežama, koji su takođe isto komentarisali rasplet druge faze.

U svakom slučaju, Litvanija je takođe opasan rival, pokazali su to ne samo u duelu sa Amerikancima, pritom, njihova igra nam baš i ne leži, ali da biste postali svetski šampion, morata da pobedite najbolje na svetu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track