BRUTALNI BOGDANOVIĆ! Bogdan prestigao Dražena Petrovića i izjednačio SVETSKI REKORD!
Foto: Starsport

dominacija

BRUTALNI BOGDANOVIĆ! Bogdan prestigao Dražena Petrovića i izjednačio SVETSKI REKORD!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno vodi veliku bitku za polufinale Mundobasketa protiv selekcije Litvanije i direktan prenos ovog meča možete pratiti na našem lajv-blogu.

"Orlovi" vode su prvo poluvreme rešili u svoju korist rezultatom 49:38 i igraju maestralno, a najbolji pojedinac definitivno je kapiten Bogdan Bogdanović koji je u prvih 20 minuta postigao čak 18 poena.

Bogdan pogađa iz svih pozicija, ima šest od sedam za dva i dva od tri za tri poena, te se za 16 minuta i 23 sekunde na terenu upisao u istoriju.

Naime, našem kapitenu falilo je 17 poena da prestigne legendarnog Dražena Petrovića na večnoj listi najboljih strelaca Mundobasketa, a on je za samo jedno poluvreme četvrtfinala uspeo to da uradi. Dražen je postigao 399 poena, a Bogdanović je sa 18 za poluvreme protiv Litvanije stigao do brojke od 401!

Naredni na listi je Dirk Novicki koji je postigao 425 poena. Ako ga Bogdan ne stigne do kraja meča protiv Litvanije, nema dileme da će to uraditi već u polufinalu ako se Srbija plasira među četiri najbolje ekipe na Mundobasketu.

Takođe, Bogdanović je izjednačio jedan svetski rekord! Bogdan je pogodio trojku na svakoj od 23 utakmice koje je odigrao do sada u karijeri na utakmicama Mundobasketa.

Time je izjednačio rekord koji je poslednjih 30 godina držao Kirk Peni, reprezentativac Novog Zelanda, a ako "orlovi" prođu u polufinale Bogdanović bi mogao da se usami na vrhu ove liste

Dakle, Bogdan Bogdanović ima još jedan veliki motiv da nastavi sa dominacijom!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track