NE BI SRBIJA IGRALA BOLJE DA JE TU JOKIĆ! Orlovi oduševili Tanjevića: Ovi momci zajedno dišu, ne volim igrače sa POSEBNIM STATUSOM
Foto: Fiba.com

zanimljivo viđenje

NE BI SRBIJA IGRALA BOLJE DA JE TU JOKIĆ! Orlovi oduševili Tanjevića: Ovi momci zajedno dišu, ne volim igrače sa POSEBNIM STATUSOM

Mundobasket -

Proslavljeni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević prokomentarisao je sjajne partije reprezentacije Srbije na Mundobasketu.

Crnogorski trener istakao je da Srbija igra najbolju košarku od osamostaljenja.

"Igra izuzetno, ostvaren je izvanredan rezultat samim plasmanom na Olimpijske igre. Ne sećam se da sam ikada od 2007. kada je Srbija postala samostalna država gledao reprezentaciju da bolje igra. Pobeđena je Litvanija koja je možda bila i najpripremljenija ekipa na Mundobasketu, igrala je sjajno, bila je bez poraza. A razbijena je, zaista najboljom izvedbom Srbije. Svetislav Pešić ima ogromno znanje, strašno je pripremio ekipu", kaže Tanjević u razgovoru za "Sportski žurnal".

Srbija će u polufinalu igrati protiv Kanade koja je u četvrtfinalu rutinski savladala selekciju Slovenije.

Tanjević smatra da je ekipa Đordija Fernandeza na ovom Mundobasketu opasnija od Amerike.

"Đordi Fernandez, selektor Kanade, Španac, jedan od najboljih njihovih trenera, imaju ih i za izvoz očito, odlično je pripremio tim, igraju visokokvalitetno, drže formu, isijavaju neviđenu energiju. Najbolji igrači su im u NBA, protagonisti su. Zaista ne znam da li su slabiji od SAD", kaže Tanjević.

"Na kraju je rekao kako bi Srbija tebalo da odigra meč protiv Kanade. Isto kao protiv Litvanije. Pešić je sjajno postavio igru, ne bi Srbija igrala bolje ni da su tu Nikola Jokić i Vasilije Micić. Bila bi jača sigurno, ali bolju košarku ne bi demonstrirala. Ovi momci zajedno dišu sve vreme. Nikada nisam voleo igrače sa posebnim statusom", poručio je Tanjević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track