TREBAŠ NAM, MOLIMO TE, DOĐI DA IGRAŠ! Bogdanović otkrio nepoznate detalje: Najstariji reprezentativac NIJE BIO U TIMU, a onda...
Foto: Dado Đilas

MUNDOBASKET

TREBAŠ NAM, MOLIMO TE, DOĐI DA IGRAŠ! Bogdanović otkrio nepoznate detalje: Najstariji reprezentativac NIJE BIO U TIMU, a onda...

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Svetskom prvenstvu, a ima priliku da dodatno popravi učinjeno.

Rival Orlovima u finalu Mundobasketa koje je na programu u nedelju biće reprezentacija Nemačke koja je u polufinalu pobedila SAD.

Nakon što je selektor, Svetislav Pešić, saopštio spisak na kojem nije bilo mnogih košarkaša čija imena su se očekivala, mnogi su doveli u pitanje mogućnost Srbije da se umeša u borbu za medalju.

Međutim, ekipa od 12 košarkaša u Filipinima je pokazala zastrašujuće dobar nivo košarke, posebno u mečevima protiv Dominikanske republike, Litvanije i Kanade.

Kapiten, Bogdan Bogdanović, posle pobede nad Kanadom, poručio je da mu je ovaj uspeh posebno drag zbog saigrača.

- Srećan sam što smo pobedili i srećan sam zbog drugih momaka. Aleksa Avramović je gledao snimke Šeja Gildžijusa-Aleksandra zadnja dva dana, rekao je 'ukrašću jednu loptu od njega, samo jedna nam treba, pritisnuću ga preko celog terena'. Njegova odbrana je neverovatna, ali i ostali momci... Dobrić je odigrao neverovatnu utakmicu ofanzivno i defanzivno, Milutinov je bio mnogo važan, dao nam je puno prostora, Gudurić je pogodio važne trojke, Marinković sa klupe... - rekao je Bogdan.

U daleku, Azijsku zemlju, otputovao je i najstariji reprezentativac Srbije, Stefan Jović, plejmejker čiji je nastup na Svetskom prvenstvu bio neizvestan zbog porodičnih problema.

O tome je bilo reči pred početak priprema, a Jović se sa malim zakašnjenjem priključio timu.

- Naravno, Stefan Jović, koji uopšte nije bio u sastavu na početku. Mi smo ga kao saigrači zvali i rekli 'ajde, čoveče, nemamo iskusnog plejmejkera, možeš li molimo te da dođeš?'. I, na kraju je i došao.

Košarkaš Saragose jedan je od najboljih organizatora igre na ovogodišnjem Mundobasketu na kom u proseku beleži 6,3 poena, 6,4 asistencije, 2,3 skoka i jednu ukradenu loptu za 22,5 minuta po utakmici.

- Ne znam koga sam zaboravio... Boriša koji nam je opet jutros poslao poruku, Dule Ristić. Svi... Deki Davidovac. Svi su dali mali doprinos i dobili smo veliku pobedu - zaključio je Bogdanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track