POSLE OVOGA ĆETE TEK ZAVOLETI ALEKSU: Veliko srce našeg HEROJA! Dugo će se pričati o njegovom gestu!
Foto: Screenshot

LEGENDA!

POSLE OVOGA ĆETE TEK ZAVOLETI ALEKSU: Veliko srce našeg HEROJA! Dugo će se pričati o njegovom gestu!

Mundobasket -

Košarkaški reprezentativac, Aleksa Avramović, oduševio je čitavu Srbiju nastupom na Svetskom prvenstvu.

Bek nacionalnog tima je ponašanjem i izjavama tokom Mundobasketa pokazao da je veliki čovek, a to je učinio još jednom, nedugo nakon što je ekipa stigla u Srbiju.

Svi su se pitali šta je nosio Aleksa u crnoj kutiji koju je izneo iz aviona, a u pitanju je bila lopta sa potpisima reprezentativaca.

Tu loptu Avramović nije poneo kao suvenir koji bi čuvao, već je odmah predao organizaciji "Srbi za Srbe", a lopta je odmah postavljena na aukciju na humanitarnoj večeri u Novom Sadu.

lopta, aukcija, Srbi za Srbe
foto: Instagram/jelenaabelic

Cilj večeri bio je prikupljanje sredstava za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji i za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu.

Kako je saopšteno iz te organizacije, na večeri cilj je bio prikupljanje 30.000 evra ;donacija za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu.Pored lopte, na aukciji su se našla i sabrana dela Matije Bećkovića sa posebnom personalizovanom posvetom, kao i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja najboljeg srpskog kaligrafa Dušana Mišića.

Na aukciji je prikupljeno ukupno 11.725 evra, a zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri, na kraju je prikupljeno više od 33.950 evra i nadmašen cilj, dodaje se u saopštenju.

Donatorsko veče je otvoreno filmom u kojem su prikazani rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina, a gosti su imali priliku da čuju pesnika, književnika i akademika Matiju Bećkovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track