NIJE MU BILO SVEJEDNO! Sećate li se NAJGOREG DANA u karijeri Alekse Avramovića? Veliki deo Srbije ova rana i dalje BOLI!
Foto: Starsport

preboleo je nekako

NIJE MU BILO SVEJEDNO! Sećate li se NAJGOREG DANA u karijeri Alekse Avramovića? Veliki deo Srbije ova rana i dalje BOLI!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu.

Četa Svetislava Pešića u finalnom meču poražena je od Nemačke sa 83:77, ali su "orlovi" i pored neuspeha u borbi za trofej u Srbiji dočekani kao heroji.

Jedan od junaka ove ekipe svakako je Aleksa Avramović. Bio je plej iz Čačka motor tima, doslovno je ostavio srce na terenu i dao primer mlađim generacijama kako treba da se igra za Srbiju.

Aleksa Avramović
foto: Starsport

Prošao je trnovit put u svojoj karijeri Aleksa, a jedan od najgorih i verovatno čak i najgori dan u klupskoj karijeri desio mu se 20. aprila prošle godine.

Partizan je, kao veliki favorit, dočekao tursku Bursu u osmini finala Evrokupa i u nestvarnom meču crno-beli su posle produžetka izgubili dobijeno (95:103). Tragičar utakmice bio je upravo Aleksa Avramović!

Fenomenalnim prodorom u finišu meča Avramović je izašao sam ispred obruča i mogao je da postigne lake poene koji bi crno-belima verovatno doneli pobedu. Nošen podrškom navijača Aleksa je pokušao da zakuca, promašio je zicer, a Turci su to surovo kaznili te stigli do izjednačenja, a kasnije i pobede za muk u Areni.

Ova utakmica dugo je bila nešto po čemu se Avramović pamtio i veliki deo Srbije koji navija za Partizan ova rana i dalje boli. Ipak, posle fenomenalnih igara na Mundobasketu nema dileme da će čak i najzagriženiji grobari oprostiti Avramoviću loše minute protiv Burse i od sada ga gledati kao heroja Srbije!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track