NAPAD NA RUSE: Srbija u polufinalu

Odbojka

NAPAD NA RUSE: Srbija u polufinalu

Ostali sportovi -
Polufinalna utakmica na programu je u subotu

Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale prvenstva Evrope pošto su u Arhusu, u četvrtfinalu, savladali selekciju Belgije sa 3:1 (25:22, 22:25, 30:28, 25:18).

Srbija će u borbi za finale, u subotu u Kopenhagenu, igrati protiv Rusije, koja je ranije pobedila Francusku sa 3:1 (25:17, 17:25, 25:22, 25:21).Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegova ekipa nervozno ušla u meč, da je bilo dosta grešaka, ali i da je zaslužila da se plasira u polufinale.

"Suviše smo nervozno ušli u meč. Prvi set smo igrali jako, a onda ušli smo u probleme i sa sudijskim odlukama, ali, pre svega, sa nama samima. Iako smo pobedili, to nas je pratilo i drugom i u dobrom delu trećeg seta, naročito na servisu gde smo napravili previše grešaka. Bilo ih je devet. Igrali smo dobro u napadu što nas je i držalo u meču, sa samo dve greške u poslednja dva seta", rekao je Kolaković.

"Kada smo prelomili u trećem setu bilo je jasno da ćemo na krilima toga nastaviti da igramo dobro. Bilo je jako teško. Debelo smo se izvukli u trećem setu, ali mislim i da smo zaslužili pobedu jer smo je istinski želeli i zato smo i bili nervozni", kazao je Kolaković.

Srbija će u polufinalu u subotu igrati protiv Rusije, a Kolaković je istakao da je Rusija apsolutni favorit u tom meč.

"Rusija ima kvalitet, ali mi ćemo se boriti do poslednje lopte", rekao je Kolaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track