SRPKINJA BIJE ZA MEDALJU: Dragana Sretenović najbolja u muškom sportu
Foto: Fejsbuk

Najbolja

SRPKINJA BIJE ZA MEDALJU: Dragana Sretenović najbolja u muškom sportu

Ostali sportovi -
Mlada Vranjanka u dosadašnjoj karijeri osvojila tri zlatne medalje, jednu na Svetskom i dve na Evropskom prvenstvu u lou kik, koja prevashodno važi za mušku disciplinu

VRANJE - Dragana Sretenović iz Vranja osvojila je zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu za kikboksere u disciplini lou kik, održanom u Poljskoj.

Na skupu je učestvovalo više od 1.500 takmičara iz 37 zemalja, a reprezentacija Srbije je kontinentalni šampionat završila sa 23 osvojene medalje.

Lou kik važi za mušku disciplinu, ali sedamnaestogodišnja Vranjanka dokaz je da granice nisu jasno određene. Do sada je osvojila dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i jednu zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Dragana je imala težak put do finala pošto se namerila na Ruskinju, koje su po pravilu dosta jake u ovom sportu.

"U polufinalu mi je pala Ruskinja, one su dosta jake, bilo je naporno, ali sam je savladala na poene 3:0. U finalu sam pobedila Italijanku, isto na poene 3:0", kaže Dragana Sretenović, juniorski prvak Evrope u kategoriji do 65 kilogram.

Dragana je srednjoškolka, trenira pet godina, uporna je i dosledna. Najbolja je sportistkinja grada Vranja dve godine zaredom.

"Trenutno mi je cilj da osvojim svetsko i evropsko seniorsko takmičenje, pošto sam u juniorskoj konkurenciji osvojila sve što se moglo osvojiti. Planiram posle četvrte godine da upišem policijsku akademiju", kaže Dragana Sretenović.

Reprezentaciju Srbije je na juniorskom prvenstvu Evrope u kik boksu predstavljalo 30 takmičara. Osvojili su četiri zlatne, deset srebrnih i devet bronzanih medalja.

http://www.youtube.com/watch?v=1SZcPFGLfZQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track