Najnovije vesti

ZLATNA DECA: Šampioni iz Galeba
Foto: Marina Lopičić

Uspeh mladih veslača

ZLATNA DECA: Šampioni iz Galeba

Ostali sportovi
Takmičari iz Zemuna osvojili tri titule prvaka Srbije, kao pioniri, juniori i seniori

Tako se kuju titule.
Zemunski kej, mesto za šetnju i uživanje, krije na svom početku Veslački klub Galeb. Jedan od onih „manjih“ u poređenju s Partizanom i Crvenom zvezdom, ali sa tri titule prvaka države. Senior Viktor Jasinski u skifu, juniorski skul četverac Filip Prodanović, Petar Zelić, Kristijan Stevanović i Pavle Stanković, te pionir u skifu Pavle Simić najbolji su u Srbiji.

Kako se do rezultata stiže objašnjava nam Prodanović (17), koji je, pored titule, uzeo i srebro u dublu.
- Veslanje zahteva mnogo rada i odricanja, ali ko ima želju, može da uspe. Postaviš dostižne ciljeve i u svakoj trci težiš tom cilju. Stalno moraš biti koncentrisan na to što radiš i uvek moraš biti spreman. Za sledeću sezonu cilj mi je da odem na Svetsko prvenstvo i zato ovu zimu moram da odradim što bolje.

Njegov vršnjak i kolega iz čamca Stevanović najavljuje još titula za četverac Galeba:
- Drug mi je rekao da je ovaj sport lep, probao sam i svidelo mi se. S prvim rezultatima pojavila se želja da radim još više. Cilj su mi samo treninzi i što bolji rezultati, a nadam se da ću jednom i na Olimpijske igre. Bili smo prvaci i kao pioniri, sledeće godine smo stariji juniori, pa onda seniorska konkurencija. I tu ćemo biti šampioni.

(G. F.)

 


 

Simić: Hoću svetsku titulu

Stručnjaci kažu da je 14-godišnji Pavle Simić „zver“ u čamcu Galeba. Osvojio je titulu prvaka države u skifu za pionire, a ovaj rezultat učinio je da mu poraste apetit.
- Tata me je doveo na trening i odmah mi se svidelo veslanje. Tu sam dve godine i ovo mi je prva titula na državnom. Cilj mi je da budem prvak na Svetskom prvenstvu kao junior za dve do tri godine.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...