SAMBO: Srebrna Ivana Jandrić, bronza za Nikolu Miloševića
Foto: Fejsbuk

SAMBO: Srebrna Ivana Jandrić, bronza za Nikolu Miloševića

Ostali sportovi -
Na ovom prestižnom takmičenju prava učešća imali su samo posebno odabrani takmičari u 6 težinskih kategorija i to prema svetskoj rang listi

Prvog dana Svetskih igara borilačkih veština (World Combat Games) koje se održavaju u Sankt Petersburgu priliku da se pokažu prvi su dobili srpski sambisti.

Nakon prošlonedeljne osvojene srebrne medalje na svetskom prvenstvu za juniore u Solunu sambistkinja Ivana Jandrić (do 68kg) još jednom je pokazala svoj visoki kvalitet. Najpre je savladala Venecuelanku rezultatom 7:0 a kasnije i Moldavku 5:0. U finalu Ivana je zaustavljena od strane aktuelne svetske šampionke Ruskinje Marine Mohnatkine.

Iskusni srpski reprezentativac u kategoriji do 90kg Nikola Milošević potvrdio je odličnu formu i osvojio 3. mesto pobedivši Italijana, Argentinca, kao i Azerbejdžanca u borbi za bronzanu medalju. Jedini poraz Nikola je pretrpeo od odličnog Ukrajinca Ivana Vasilčuka u polufinalu. Da podsetimo, Nikola je prvi osvajač medalje za srpski sambo u istoriji tog sporta na Univerzijadi u Kazanju ove godine.

Na borilište je danas izašla i Ljiljana Savanovic (48kg). Pobedom nad takmičarkom sa Novog Zelanda i pretrpljenim porazom u polufinalu od Bugarke, Ljiljana je dobila priliku da se bori za medalju. U toj borbi poražena je od Venecuelanke rezultatom 1:1, ali je prevagnuo zadnji osvojeni poen od strane Venecuelanke.

Drugog dana na strunjaču izlaze takmičari Diana Morić,Miroslav Begović i Vladimir Gajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track