HUMANA AKCIJA: Svi za malog Gergea

Crno-bele ganula sudbina dečaka iz Sente

HUMANA AKCIJA: Svi za malog Gergea

Ostali sportovi -
Rukometaši Partizana prikupljaju sredstva da bi mališan dobio protezu za šaku

Rukometaši velikog srca!Potresna sudbina Gergea Fodora, trogodišnjeg dečaka iz Sente, kome su početkom marta lekari morali da amputiraju levu šaku nakon što ga je teško povredila mašina za mlevenje mesa, ganula je mnoge čitaoce Kurira. Dečakovu želju da poput druge dece ima obe šake, kao i želju njegovih roditelja da mu srećnije i zdravije detinjstvo omoguće kupovinom mioelektrične proteze, koja košta 16.000 evra, prepoznali su rukometaši Partizana.- U Srbiji se, kao i u svetu, zahvaljujući sportskim klubovima, sprovode brojne inicijative koje će kod navijača probuditi svest da priteknu u pomoć onima kojima je najpotrebnija. Priča o dečaku iz Sente dirnula nas je u srce - kaže za Kurir trener Aleksandar Brković i dodaje:- Dok smo se spremali za predstojeći duel u okviru SEHA Gasprom južni tok lige, odlučili smo da damo skroman doprinos velikoj humanitarnoj akciji koja je uzela maha. Želimo da poručimo Gergeu i njegovim roditeljima da će na narednoj utakmici u Slovačkoj protiv Tatran Prešova on biti naš osmi igrač.Obučeni u majice na kojima piše „Svi za Gergea!“, rukometaši su juče na stadionu u Humskoj pozvali armiju navijača crno-belih, ali i sve ljude dobre volje da podrže dečakovu borbu.- Bilo bi nam drago da Gerge i njegovi roditelji budu naši gosti na utakmici koju ćemo 20. novembra na Banjici odigrati s Vardarom iz Skoplja. Pozivamo navijače da uplate dobrovoljne priloge i mejlom nam to potvrde na officeŽrkpartizan.rs sa svojom adresom. U znak zahvalnosti, poštom ćemo im poslati ulaznicu za meč s Vardarom, koju će potpisati rukometaši i uprava - poručuju partizanovci.

Mali heroj... Gerge Fodor
Mali heroj... Gerge Fodor

Majka dečaka: Hvala vamMajka malog Gergea Izabela izrazila je zahvalnost humanim rukometašima.- Svaka čast rukometašima na ovom divnom gestu. Nisam sigurna da ćemo moći da dođemo na utakmicu. Jedna velika firma obećala je značajnu donaciju. Ukoliko se to desi, mogli bismo krajem novembra da otputujemo u Beč po protezu. Kako Gerge bude rastao, cela proteza će morati da se menja svake druge godine - kaže Izabela, dečakova majka, i zahvaljuje mnogim firmama, ustanovama i pojedincima koji su podržali humanitarnu akciju koju je inicirao Crveni krst Sente.

Partizan igrao i za MladenaRukometaši Partizana odigrali su u Žablju prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera protiv ekipe ORK ŽSK. Sav prihod s meča namenjen je 28-godišnjem Mladenu Bogojeviću, koji je pre dve godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću i od tada je nepokretan.Da bi ponovo prohodao, Mladen hitno mora na operaciju u inostranstvo, a da bi se to ostvarilo, porodica mora da prikupi 50.000 evra. Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu Mladenu mogu to uraditi tako što će uplatiti novac na žiro račun 160-5600100580271-09.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track