DAN D: Zvezda želi čudo u paklu na Tašu!
Foto: Saša Pavlić

Vaterpolo: Kvalifikacije za Evroligu

DAN D: Zvezda želi čudo u paklu na Tašu!

Ostali sportovi -
Pred crveno-belima veoma težak zadatak u revanš duelu s Pro Rekom na Tašmajdanu, nakon poraza od 9:5 u Italiji

Traži se novo sportsko čudo.Vaterpolisti Crvene zvezde večeras (17.00) dočekuju italijanski Pro Reko u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Evroligu s ciljem da postignu naizgled nemoguće - da dostignu minus od četiri gola iz Đenove.Specijalista SavićAktuelnom prvaku Evrope potrebno je pravo čudo za prolaz u grupnu fazu takmičenja, a nadu podgreva činjenica da je ekipa koju vodi Dejan Savić „stručnjak za nemoguće“, pošto je prošle godine stigla do trona Evrope iako joj za to nisu davane velike šanse. Sad je pred kapitenom Andrijom Prlainovićem i njegovim saigračima možda i najveći ispit otkad nose crveno-bele kapice, ali iz Zvezde poručuju da će učiniti sve kako bi eliminisali silni klub iz Italije.- Jurićemo prednost, daćemo sve od sebe. Nismo verovali da ćemo sa ovako jakom ekipom odlučivati o sudbini u Evropi, ali šta je, tu je. Nijedan zaostatak nije nedostižan, silno smo motivisani i verujem da možemo da prođemo - rekao je Prlainović i dodao:Iskoristiti podršku- Mladim igračima biće velika satisfakcija da igraju u atmosferi kakvu očekujemo na Tašmajdanu. Moramo iskoristiti tu pozitivnu energiju u bazenu. Mislim da ćemo se snaći bolje od njih - rekao je kapiten aktuelnog prvaka Evrope.

Kvalifikacije za EL - 3. koloSintez - ORADEA 10:7prvi meč 8:13C. zvezda - Pro Reko (17.00)prvi meč 5:9Vuljagmeni - Radnički (15.00)prvi meč 5:11Primorje - Solnok (20.00)prvi meč 10:10

Radnički u Grčkoj: Na pobedu, kao i uvekVaterpolisti Radničkog već nekoliko dana borave u Grčkoj pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Evroligu. Srpski tim na megdan Vuljagmeniju ide sa šest golova viška iz prvog meča, ali izabranici Dejana Jovovića nemaju nameru da opušteno uđu u revanš.- Iako je prednost koju smo doneli u Grčku i više nego dovoljna za prolaz u narednu fazu, pripremili smo se maksimalno ozbiljno za revanš i, kao i uvek do sada, idemo na pobedu - rekao je vaterpolista Đorđe Filipović.

Superkup u Bečeju: Novi srpski derbi u EvropiVaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca odigraće susret LEN Superkupa, u kojem se sastaju osvajač Evrolige i pobednik LEN kupa iz prethodne sezone. Za domaćina novog srpskog derbija u Evropi određen je Bečej, a dvoboj je zakazan za 30. novembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track