VUKOVI PRIHVATILI POZIV: Prvi srpski klub u Ligi šampiona američkog fudbala
Foto: SAAF

Čopor sa Ade u eliti

VUKOVI PRIHVATILI POZIV: Prvi srpski klub u Ligi šampiona američkog fudbala

Ostali sportovi -
Ovo takmičenje od ove godine organizuje svetska federacija američkog fudbala, koja bi u narednom periodu trebala da preuzme ingerencije evropske federacije

Šuškalo se o tome, a sada je stigla i zvanična potvrda – SBB Vukovi iz Beograda učestvovaće 2014. godine u prvoj Ligi šampiona, koja se organizuje pod pokroviteljstvom IFAF na Starom kontinentu.

Ovo takmičenje od ove godine organizuje svetska federacija američkog fudbala, koja bi u narednom periodu trebala da preuzme ingerencije evropske federacije (EFAF), kako klupski tako i reprezentativno.

Čopor sa Ade“ je poziv dobio kao šampion Srbije i regionalne CEFL.

Iako format takmičenja Lige šampiona još nije potvrđen, a što se očekuje u narednim danima, za sada se zna da će među učesnicima biti šampioni Danske, Švedske, Finske, Italije, Francuske, Španije, Turske, Engleske i drugih zemalja. Dakle, skoro svih koji u klupskom fudbalu nešto znače u Evropi, a pored šampiona pozvano je i nekoliko timova koji su bili redovni učesnici ranijih evropskih takmičenja. Za sada se još čeka odluka Austrijanaca i Nemaca o priključivanju IFAF Ligi šampiona.

Iako sistem takmičenja još nije zvaničan, za sada je poznato da će se igrati po regionalnom principu, a SBB Vukovi bi trebali da budu u južnoj grupi. Predviđeno je da ukupno bude četiri grupa, a da se pobednici direktno plasiraju na završnu svečanost, fajnal for, koja bi trebala da se igra u prvoj nedelji jula u Parizu.

- Pored učešća u Superligi i CEFL ligi, odlučili smo se da se pristupimo i IFAF Ligi šampiona. To nam je odlična prilika pre svega da vidimo gde nam je trenutno mesto u Evropi u konkurenciji najboljih timova. Neće biti lako igrati tri takmičenja, od čega su dva međunarodna. To je organizacioni, ali i finansijski izazov, ali mislimo da je vreme da ovaj projekat Vukova, na kome svi zajedno radimo u proteklih 10 godina, probamo da podignemo na viši nivo. Uveren sam da ćemo uspešno reprezentovati Srbiju u Evropskim okvirima – rekao je Nišavić, prvi čovek SBB Vukova.

Predsednik SBB Vukova i član Upravnog odbora Srpske asocijacije američkog fudbala Goran Nišavić, dobio je poziv da se priključi radu komiteta takmičenja, kao predstavnik timova istočne i centralne evrope.

- Naravno da mi je jako drago da budem deo IFAF komiteta, ali to je i priznanje svima koji su angažovani u ovom sportu, bilo direktno ili indirektno. Zato se svima ovim putem zahvaljujem i verujem da naše vreme tek dolazi – zaključio je Nišavić.

U želji da ovo takmičenje dobije maksimalnu medijsku pokrivenost, trenutno se o broju realizovanih prenosa pregovara sa TV Eurosport, koja će izvesno prenositi fajnal for.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track