SENZACIJA NA POMOLU: Milka Forcan preuzima Vaterpolo savez Srbije?!
Foto: Nemanja Pančić

Razgovori već počeli

SENZACIJA NA POMOLU: Milka Forcan preuzima Vaterpolo savez Srbije?!

Ostali sportovi -
Razgovori predstavnika jednog od najtrofejnijih sportova u Srbiji i gospođe Forcan su u toku, a nezvanične informacije govore da je ona zainteresovana da preuzme odgovornu funkciju

BEOGRAD - Milka Forcan (44), jedna od najuspešnijih poslovnih žena u našoj zemlji, mogla bi da sedne u fotelju predsednika Vaterpolo saveza Srbije.

Razgovori predstavnika jednog od najtrofejnijih sportova u Srbiji i gospođe Forcan su u toku, a nezvanične informacije govore da je ona zainteresovana da preuzme odgovornu funkciju, saznaje Sport.

Milka Forcan je ime u poslovnom svetu stekla najvećim delom u Delta Holdingu, u kome je radila od 1992. do 2010. godine kada je dogurala do mesta potpredsednika.

Forcanova bi, ukoliko prihvati čelno mesto u VSS, prvo morala da se suoči sa ogromnim minusom u kasi. Dug Vaterpolo saveza trenutno iznosi oko 1.3 miliona evra.

Vaterpolo savez Srbije je ušao u krizu rukovođenja u martu ove godine, kada je sa pozicije predsednika smenjen Velibor Sovrović. Sredinom septembra za prvog čoveka je izabran Zoran Babić, ali je samo dva meseca kasnije kao član Glavnog odbora SNS, a na preporuku predsednika stranke Aleksandra Vučića da članovi tog stranačkog tela ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova, odlučio da se povuče.

Milki Forcan angažovanje u Vaterpolo savezu Srbije neće biti prvo kada je sport u pitanju pošto je od 2011. godine član Izvršnog odbora Unije teniskih profesionalaca Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track