DOBAR DAN POLJSKO: Odbojkaši Srbije izborili plasman na SP
Foto: Ossrb.org

Fenomenalno

DOBAR DAN POLJSKO: Odbojkaši Srbije izborili plasman na SP

Ostali sportovi -
"Orlovi" će igrati na SP u Poljskoj, koje će biti održano od 3. do 21. septembra

NIŠ - Odbojkaši Srbije izborili su plasman na Svetsko prvenstvo, koje će biti odigrano od 3. do 21. septembra u Poljskoj.Srbiji je u meču poslednjeg, trećeg kola grupe J treće runde kvalifikacija za SP u Nišu pobedila selekciju Portugalije s 3:1, po setovima 22:25, 25:11, 25:19, 25:21. Našoj selekciji je pre ovog meča bio dovoljan i jedan set za plasman na Mundijal, ali su "orlovi" ostvarili treću pobedu.

Srbija je na turniru u niškoj dvorani Čair ubedljivo osvojila prvo mesto sa sve tri pobede, a prethodno je slavila protiv Makedonije i Slovenije sa po 3:0.

Ranije danas u prvoj utakmici 3. kola Slovenija je savladala Makedoniju sa 3:0 (26:24, 25.20, 25:23).

Konačna tabela: Srbija 9 bodova, Slovenija 6, Portugalija 3, Makedonija 0.Naša selekcija će po deveti put u istoriji igrati na SP.Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da je jako zadovoljan plasmanom na SP, ali i da nije sve bilo lako, iako je njegov tim na turniru u Nišu izgubio samo jedan set. "Jako smo zadovoljni plasmanom. Nije sve išlo glatko, kako smo i očekivali. Makedonija nas je u petak potpuno iznenadila, a juče protiv Slovenije je bilo kako treba. Bili smo opterećeni danas protiv Portugala i to se videlo u prvom setu", rekao je Kolaković i dodao:"U drugom setu je došao do izražaja naš kvalitet, a sve posle toga je bila trenutna razlika u kvalitetu između nas i Portugala. Presrećni smo što ćemo igrati na najvećem planetarnom odbojkaškom takmičenju. Impresioniran sam podrškom u Nišu, publika je znala da nas podrži kad treba". Kolaković je kazao da njegov tim može da se ponovo popne na podijum. "Može Srbija. Može i Brazil i Rusija, Italija, Poljska, Bugarska...toliko reprezentacija ima koje mogu da se nađu na pobedničkom postolju. Mi ćemo tamo da tražimo svoj put. Imaćemo mladalačku energiju, što može da bude i dobro i ne tako dobro. Trudićemo se da se spremimo kao i svaki put", rekao je Kolaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track