RUKOMETNA LEGENDA MOMIR RNIĆ ZA KURIR SPORT: Srbija može do polufinala

Analiza

RUKOMETNA LEGENDA MOMIR RNIĆ ZA KURIR SPORT: Srbija može do polufinala

Ostali sportovi -
Smatram da je rezultatima na poslednjih nekoliko velikih takmičenja reprezentacija naše zemlje izašla iz reda onih timova koji treba da se zadovolje plasmanom u drugi krug, kaže proslavljeni pivot

Proslavljeni rukometni reprezentativac Momir Rnić, ekskluzivno će za čitaoce "Kurir sporta" tokom trajanja šampionata Evrope, analizirati dešavanja u Danskoj sa posebnim osvrtom na reprezentaciju Srbije. "Prvo što želim da kažem je da termin igranja kontinentalnog prvenstva ni slučajno ne pogoduje igračima i trenerima. Rukometaši, koji treba umećem da privuku navijače su umorni mnogo je otkaza zbog povreda i zato mislim da ni selektori nemaju mnogo prostora za eksperimente i drastične promene taktike timova koje predvode. O tome ću govoriti i kada budem pričao o šansama Srbije...

Ali pre nego što nešto kažem, o našem timu istaći ću da su pre početka takmičenja Danci apsolutni favoriti za osvajanje zlata. Ne zato što se takmičenje igra na njihovom terenu, već pre svega što su veoma iskusni i što tokom priprema nisu imali ni najmanji problem sa povredama. To je za tim poput njihovog, koji ne bi trebalo da ima pritisak igre pred domaćom publikom najbitnije. Uz Dance u krugu onih koji mogu da se umešaju u borbu za visok plasman već godinama su Španija, Francuska, Hrvatska, Island, Mađarska i naravno Srbija.

Kada govorimo o našoj reprezentaciji, smatram da je rezultatima na poslednjih nekoliko velikih takmičenja Srbija izašla iz reda onih timova koji treba da se zadovolje plasmanom u drugi krug. Naš cilj i dobar rezultat je plasman u polufinale. Zato mislim da je prva utakmica sa Poljskom veoma važna, posebno ako kao pretpostavku uzmemo da nejaka Rusija neće ostvariti pobedu u grupi, u kojoj je još Francuska. Jasno je dakle, da bi nam bodovi protiv Poljaka odškrinuli vrata borbe za polufinale, a da bi nam pobeda nad Francuskom ista otvorila širom.

Kako ih ostvariti? U desetak dana koliko je novi selektor Vladan Matić za koga smatram da je radeći po inostranstvu dobro izučio trenerski zanat, sa ekipom, po izjavama koje prenose mediji akcenat je stavljen na odbranu. To je logično, jer je taj deo igre lakše uklopiti od napada, koji traži postavku, kreaciju, isto razmišljanje igrača. Mislim da je naš tim, sa dobrim golmanima kadar da igra jaku zonu 6-0 i 5-1 i da iz nje igra dobre napade i lakše daje golove.

Selekcija igrača je dobra i ono što me posebno hrabri je podatak da svi igrači koje je Matić odabrao sada u svojim timovima imaju ključne uloge. Dakle, nisu samo u sastavu već od njih mnogo toga zavisi, što znači da umeju da se nose sa teretom preuzimanja odgovornosti. Sve to govori da naši igrači imaju kvalitet i da je Srbija tim favorita za plasman u polufinale", rekoa je Momir Rnić. .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track