Vladimir Batez: Porodica trpi, ali ne žalim se!
Foto: Dragan Kadić

Intervju, generalni sekretar SSS i bivši odbojkaš svakodnevno prelazi 160 km

Vladimir Batez: Porodica trpi, ali ne žalim se!

Ostali sportovi -
Nije lako živeti na relaciji Novi Sad - Beograd, ali to je dug koji vraćam sportu, koji mi je toliko dao

Snalazi se i na terenu i u fotelji!Proslavljeni odbojkaški reprezentativac Srbije Vladimir Batez, koji je s nacionalnim timom osvojio dva odličja na Olimpijskim igrama, bez problema se navikava na poziciju generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije (SSS).Kako ste prihvatili trenutni posao?- Kad sam dobio poziv od državnog sekretara za sport Predraga Peruničića, koji je moj dobar prijatelj, razmislio sam malo i odlučio da prihvatim. Takođe, i zbog moralne obaveze jer sam nosilac nacionalnog priznanja, i verujem da mogu da učinim dosta za srpski sport.Živite u Novom Sadu. Koliko je naporno svakodnevno prelaziti 80 kilometara u jednom smeru da biste stigli na radno mesto?- Nije mi svejedno ni lako. Svakodnevno sam na relaciji Beograd - Novi Sad i najteže mi pada to što porodica trpi zbog toga.Nedostaje li vam odbojka? Igrate li barem rekreativno?- Iskreno, odbojka mi je nedostajala prvih godinu ili dve. Sad više ne. Rekreativno ne smem da je igram jer je moja dugogodišnja profesionalna karijera ostavila zdravstvene posledice.OKS finansijski pomaže svoje sportiste za pripreme i takmičenja. Kako rešavate taj problem s neolimpijskim sportovima?- Za razliku od OKS, koji finansiraju Međunarodni olimpijski komitet i mnogi sponzori, mi 100 odsto zavisimo od budžeta. Imamo ideju da razvijamo sve grane sportova, sredstva nisu velika, ali ćemo se truditi da ih rasporedimo na najbolji mogući način.Kakve ideje i planove imate za ovu godinu?- Trudimo se da u svim opštinama zažive i profunkcionišu sportski savezi. Organizovaćemo kampove za decu iz dijaspore. Na taj način naša deca koja žive u inostranstvu moći će da upoznaju svoju zemlju i možda jednog dana požele da obuku dres Srbije.

NasledniciNEĆU UTICATI NA BUDUĆE ZANIMANJE SVOJE DECEPrvog dana ove godine postali ste otac po treći put. Da li ćete svoju decu usmeravati da se bave sportom?- Sa suprugom imam troje dece, Luku (7), Lanu (5) i sad Andreu, koja ima 22 dana. Oni su još mladi, ali kad bude došlo vreme, moći će sami da biraju čime žele da se bave. Kao što se ni moji roditelji nisu mešali meni, tako neću ni ja njima.

Vladimir Batez- Datum rođenja: 7. 9. 1969.- Sport: Odbojka- Uspesi sa reprezentacijom: Zlatna medalja na OI u Sidneju 2000, bronzana medalja na OI u Atlanti 1996, srebrna medalja na SP 1998. u Japanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track