MOMIR RNIĆ ZA KURIR SPORT: Danci i Francuzi za nijansu ispred Hrvata i  Španaca
Foto: Facebook

Analiza

MOMIR RNIĆ ZA KURIR SPORT: Danci i Francuzi za nijansu ispred Hrvata i Španaca

Ostali sportovi -
Ove čtiri reprezentacije su najspremnije za igranje i pobede u kontinuitetu, kaže nekadašnji reprezentativac

Proslavljeni reprezentativac naše zelje i rukometni trener Momir Rnić, ekskluzivno za čitaoce "Kurir sporta" kaže da je posle dve faze Evropskog šampionata, potvrđeno da su ne samo na nadmetanju u Danskoj: Francuska, Španija Danska i Hrvatska, četiri najbolje reprezentacije na planeti.

"U najavi prvenstva, rekli smo da su baš ove četiri reprezentacije bolje od ostalih. One su najspremnije za igranje i pobede u kontinuitetu. Desi se povremeno, da ih neko, a najčešće domaćin iznenadi i uđe u polufinale, ali to nijednu od tih selekcija ne remeti previše. Već na sledećem takmičenju, te ekipe se opet bore za medalju.

Mislim da nas čekaju dve velike utakmice. Danska će nastojati da iskoristi domaći teren i domogne se borbe za zlato, dok Hrvatska, koja mnogo zavisi od igre Duvnjaka i krila, iako opet nekompletna (sada nedostaje Lacković), može da napravi korak više i posle mnogo vremena uđe u finale.

U drugom polufinalu Francuska koja igra snažno iz podiže formu iz meča u meč ima blagu prednost nad Španijom. Nikola Karabatić zaista nosi taj tim, ponovo je motivisan i spreman i mislim da je selekcija kojoj nedostaje Dinar sposobna da se iako se takmičenje igra u Danskoj odupre i Dancima.

Rukomet će sigurno biti veoma čvrst, u utakmici Danaca i Hrvata i brz, i mislim da je završnica prvenstva zaista šlag na torti za sve koji vole ovaj sport", rekao je Rnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track