Atanasijević: Čast mi je što ću igrati pred 60.000 navijača
Foto: Fonet

Poljska: Srbi igraju odbojku na fudbalskom stadionu

Atanasijević: Čast mi je što ću igrati pred 60.000 navijača

Ostali sportovi -
Ubeđen sam da će doći toliko ljudi, a Poljaci su nam ukazali veliku čast time što su nas izabrali da otvorimo šampionat, rekao je reprezentativac Srbije

Samo za odabrane.Odbojkaške reprezentacije Srbije i Poljske igraće 30. avgusta prvi meč na Svetskom prvenstvu 2014. na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, kapaciteta 60.000 gledalaca. Jedan od najboljih srpskih odbojkaša Aleksandar Atanasijević smatra da će to biti pravi spektakl.Poljaci vole odbojku- Poljaci su nam ukazali veliku čast time što su baš nas izabrali za otvaranje šampionata sveta. Biće to veliki izazov za sve nas, a ubeđen sam da će fudbalski stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Poljaci obožavaju odbojku i znaju kako se navija - kaže za Kurir Aleksandar Bata Atanasijević (23) i nastavlja:- Igrao sam dve godine u Belhatovu i znam koliko Poljaci vole odbojku. Iskreno, jedva čekam jesen i tu utakmicu!Atanasijević je već imao priliku da igra odbojku na fudbalskom stadionu. Prošle godine na EP u Danskoj Srbija se u polufinalu sastala s Rusijom pred 15.000 ljudi u Kopenhagenu.- To je bilo novo iskustvo za nas, tako da nećemo biti nepripremljeni u Varšavi. Bez obzira na spektakl i atrakciju, mislim da je bolje odbojku igrati u dvorani. Fudbalski stadion je ogroman i nemoguće je kontrolisati loptu kad čovek pogleda prostor koji ga okružuje - priča Atanasijević.Grupa nimalo lakaSrbija je na SP u grupi s Poljskom, Argentinom, Australijom, Venecuelom i predstavnikom Afrike.- Grupa nije laka, po meni i najteža na SP. Nikada nismo obećavali medalju, već samo borbu. Ako ispravimo greške sa EP, pre svega na startu takmičenja, imamo čemu da se nadamo u Poljskoj. Sve zavisi od nas, jer protiv svih možemo da igramo - zaključio je Atanasijević.

Legenda klubaNEPROCENJIVO JE UČITI OD KVISKASrce i duša ekipe Peruđa je Goran Kvisko Vujević. Srpski odbojkaš doživeo je tragediju u oktobru prošle godine, kada mu je preminuo sin Stefan. I pored toga, Goran uspešno predvodi ekipu.- Kvisko je veliki profesionalac i legenda srpske odbojke. Igra na vrhunskom nivou, bez obzira na sve. Divi mu se ceo grad, ne samo mi igrači. Neprocenjivo je učiti od njega. Kvisko je živi dokaz da godine, a on ih ima 40, nisu problem ako želiš da igraš vrhunsku odbojku - poručio je Atanasijević.

Srpska kolonijaMAGNUM IZ PERUĐEAleksandar Atanasijević igra s velikim uspehom u Italiji. Član je Peruđe, koja je prava srpska kolonija. Trener je Slobodan Kovač, a u timu su još Goran Vujević, Nemanja Petrić, Konstantin Čupković i Mihajlo Mitić.- Malo ko je očekivao da će Peruđa biti u vrhu. Najveće zasluge svakako ima naš trener Boba Kovač. U poslednja tri meča dobili smo Kuneo, Modenu i Maćeratu, najjače ekipe u ligi - otkriva Atanasijević, koga u Peruđi zovu Magnum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track