PREBOLELI ZVEZDU I KUP: Vaterpolisti Radničkog bolji i od Breše

Liga šampiona

PREBOLELI ZVEZDU I KUP: Vaterpolisti Radničkog bolji i od Breše

Ostali sportovi -
Kragujevčani su ovim trijumfom postali jedini tim sa maksimalnim učinkom u elitnom takmičenju i došli nadomak plasmana u polufinale Lige šampiona

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su u gostima Brešu sa 9:8 (2:2, 5:2, 0:1, 2:3) u derbi utakmici petog kola Grupe B Lige šampiona.

Kragujevčani su ovim trijumfom postali jedini tim sa maksimalnim učinkom u elitnom takmičenju i došli nadomak plasmana u polufinale Lige šampiona. Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Filip Filipović sa pet golova, Dušan Marković dodao je dva, a po jedan su postigli Đorđe Filipović i Ivan Basara. U ekipi Breše najefikasniji bio je Giljermo Molina sa dva gola. Kragujevčani su prvom poluvremenu u potpunosti nadigrali Brešu, u nekoliko navrata imali su i tri gola prednosti, ali su na kraju domaći uspeli da smanje zaostatak. U druga dva meča Grupe B Lige šampiona Partizan je na Banjici savladao Špandau sa 7:5, dok su Oradea i Galatasaraj odigrali nerešeno 9:9. Radnički je tako izbio na prvo mesto u Grupi, pošto ima maksimalan učinak, odnosno 15 bodova, Breša je druga sa 12, dok je Partizan treći sa devet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track