Predsednik Nikolić i Divac na večeri kod Baha
Foto: Oks.org.rs

Predsednik MOK ugostio šefove država i vlada

Predsednik Nikolić i Divac na večeri kod Baha

Ostali sportovi -
Večeri su prisustvovali šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, među kojima i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban-Ki-Mun

SOČI - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac prisustvovali su večeri koju je uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju organizovao prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

Večeri su prisustvovali šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, među kojima i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban-Ki-Mun.

"Svrha ove večere je da pokaže da Međunarodni olimpijski komitet dopire do društva u celini i da želi otvoren dijalog sa svetom politike, biznisa, medija, nauke i kulture. Mi želimo da podelimo sa vama olimpijske vrednosti i olimpijski duh. Okupili smo se ovde kao što to sportisti rade u olimpijskom selu. Iako se takmiče jedni protiv drugih oni dele obroke i druže se u Olimpijskom selu. Hajde onda da i mi večeras podelimo olimpijski duh”, rekao je Bah.

Ovom događaju prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Rusije i član MOK-a Aleksandar Žukov, potpredsednik Vlade Rusije Dmitri Kozak i predsednik Organizacionog komiteta Soči 2014 Dmitri Černišenko.

Zimske olimpijske igre u Sočiju počinju danas, a svečanoj ceremoniji otvaranja u 17 sati po srednjeevropskom vremenu prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track