VELIKO SRCE ŠAPIĆA: Ovako je bivši vaterpolista odbrusio Hrvatima i Slovencima u Kranju
Foto: Kurir

Vidno ogorčen na organizatore

VELIKO SRCE ŠAPIĆA: Ovako je bivši vaterpolista odbrusio Hrvatima i Slovencima u Kranju

Ostali sportovi -
Tada je nekadašnji vaterpolista pokazao koliko voli svoju zemlju i svoj narod o čemu svedoči i snimak iz 2003. koji je ponovo osvanuo u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" gde je Šapić bio gost

BEOGRAD - I dok ovih dana Aleksandra Šapića mnogo više gledamo na plesnom podijumu u emisiji "Ples sa zvezdama" a mnogo manje u bazenu, ne bi trebalo zaboraviti da je ovaj vrhunski sportista i te kako zadužio Srbiju sjajnim igrama.

Šapić je umeo da bude jednako srčan i borben za svoju zemlju, kako u tako i van bazena.

Setimo se samo Evropskog prvenstva u vaterpolu koje se održavalo u Kranju 2003. godine. Iako bi u sećanju kao najjači utisak trebalo da ostane to što smo, tada kao Srbija i Crna Gora, osvojili zlato, ipak većina nas to prvenstvo pamti po tuči između naših i hrvatskih vaterpolista.

Tada je Šapić pokazao koliko voli svoju zemlju i svoj narod o čemu svedoči i snimak iz te 2003. koji je ponovo osvanuo u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" gde je Šapić bio gost.

Naime posle utakmice koju je obeležila tuča naših i hrvatskih vaterpolista u kome su bili napadnuti i članovi naše državne delegacije, a sve zbog poraza Hrvatske u finalu, Šapić je bio vidno ogorčen na organizatore prvenstva koji nisu uspeli da obezbede minimum uslova za igru.

"Ovo što ste vi ovde uradili sa organizacijom je sramota.Pustili ste ovde sa 20 policajaca da divljaju divljaci. Šta još da vam kažem?! Naše ne puštate na granici! Naši su kao divljaci?! Evo ko su divljaci - vi i ovi Hrvati", rekao je besno Šapić u izjavi posle meča.

http://www.youtube.com/watch?v=0Llr869QK5s

Nakon što je prošao sve selekcije u VK Crvena zvezda, Šapić je 1991. godine prešao u VK Partizan, gde je sa samo 13 godina debitovao u seniorskoj ekipi na meču protiv Jadrana iz Herceg Novog. Posle godinu i po dana vratio se u Crvenu zvezdu u sezoni 1993/94, da bi potom otišao u Bečej i tu proveo narednih sedam sezona.

U leto 2001. godine otišao je u Italiju, gde je tri sezone nastupao u Kamoljiju. Leta 2004. prešao je u Savonu, a potom otišao u ruski Šturm 2006. godine. Za ugovor koji je potpisan 24. maja 2006. godine veruje se da je najveći u istoriji vaterpola do tog vremena. Aktivnu igračku karijeru završio je 2009. godine.

Osvojio je brojne medalje sa reprezentacijom naše zemlje.

Na Olimpijskim igrama osvojio je jedno srebro i dve bronze. Na Svetskim prvenstvima uzeo je jedno zlato, jedno srebro i dve bronze. Na Evropskim prvenstvima ima tri zlata i dva srebra, a osvojao je brojne medalje u Svetsloj ligi, Svetskom kupu, Mediteranskim igrama.

Na pomenutom meču u Kranju postigao je odlučujući pogodak, a bio je i najbolji strelac na turniru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track