ZAVRŠIO KARIJERU I POSTAO TRENER: Nikola Grbić preuzeo Peruđu
Foto: Zenit-kazan.com

Sa terena pravo na klupu

ZAVRŠIO KARIJERU I POSTAO TRENER: Nikola Grbić preuzeo Peruđu

Ostali sportovi -
Nekadašnji kapiten "orlova" kormilo vicešampiona Italije preuzeo je od Slobodana Kovača, koji će da vodi reprezentaciju Irana

PERUĐA - Bivši srpski odbojkaš Nikola Grbić potpisao je jednogodišnji trenerski ugovor sa italijanskim vicešampionom Peruđom.Nekadašnji kapiten "orlova" kormilo vicešampiona Italije preuzeo je od Slobodana Kovača, koji će da vodi reprezentaciju Irana.Predsednik peruđe Đino Siči naveo je da je cilj kluba da sledeće godine osvoji Ligu šampiona."Pred nama su veliki izazovi i smatramo da Grbić u tome može da nam pomogne, jer on ima slične kvalitete kao Kovač. Grbić je pre nekoliko dana osvojio titulu u Kazanju, poznaje materiju, on je trener na terenu, veliki profesionalac i zato je on za naš najbolji izbor. Bio je odličan igrač, pa se nadamo da će se dobro pokazati i kao trener", dodao je Siči.Za italijanski klub igraju Goran Vujević, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Mihajlo Mitić i Konstantin Čupković.Grbić (40) je ove sezone igrao za ruski Zenit, a pre toga je nastupao za Kuneo, Trentino, Pjaćencu, Milano, Trevizo, Montikjari, Kataniju i Vojvodinu. Grbić je dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Evropskom prvenstvu 2001. i najbolji igrač Evrope 1997. godine. Ukupno je sa reprezentacijom osvojio 18 medalja.

Ekipa Peruđe je prošle sezone ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u finale plej-ofa prvenstva Italije i u Ligu šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track